Borba u Tuzima, Budućnost želi tri boda, Nedović: Da igramo sa stavom i da se mi pitamo

Debakl na evropskoj sceni ostavio je trag, u prvenstvu su "plavi" na tri meča upisali jednu pobjedu, i to u prethodnom duelu nad Podgoricom 2:1 golom u posljednjim trenucima

3786 pregleda 8 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Nakon dvije sezone dominacije crnogorskim fudbalom, Budućnost se muči.

Debakl na evropskoj sceni ostavio je trag, u prvenstvu su "plavi" na tri meča upisali jednu pobjedu, i to u prethodnom duelu nad Podgoricom 2:1 golom u posljednjim trenucima.

Slijedi im gostovanje ekipi koja ima visoke ambicije i igra dobro na startu – Dečić je neporažen i maksimalno motivisan da protiv šampiona pokaže da ciljevi nisu nerealni.

„Kada ste u Budućnosti, očekivanja su uvijek najveća. Na gostovanje moramo da odemo sa stavom i da igramo na tri boda. Mislim da smo imali kvalitetnu radnu nedjelju i da je pobjeda nad Podgoricom donijela još više elana kompletnom klubu“, rekao je trener Aleksandar Nedović.

„Naše određene unutrašnje probleme koje imamo rješavamo u hodu, ali mislim da na derbi kola idemo 'našpanovani' i da ćemo odigrati dobru utakmicu. Dosta toga će zavisiti od podloge, prema onome što sam vidio nisam siguran da će nam odgovarati, ali nema izgovora, spremili smo se za sve varijante i daćemo sve od sebe za tri boda“.

Budućnost je 17 puta gostovala u Tuzima (14 pobjeda, dva remija, jedan poraz), ali je Dećić ove sezone bolji nego ikad.

„Protivnik izgleda dobro, a poznavajući njihov sistem znam da imaju dobar odnos prema poslu, da igraju sa dosta kontakta tokom utakmice i da imaju širok izbor igrača - praktično 18 podjednakih fudbalera. Međutim, mi smo Budućnost, na nama je da razmišljamo o sebi. Bitno je da se postavimo na pravi način, da se mi pitamo za dosta stvari uprkos tome što igramo u gostima".

"Plavi" su nakon tri odigrana meča osvojili četiri boda, dok je Dečić odigrao sve četiri utakmice osvojivši 10 bodova.

„Dečić je pokazao kvalitet u dosadašnjem dijelu sezone i u Evropi, čeka nas teška i tvrda utakmica, ali očekivanja su najveća. Igramo u gostima, ali jedno je jasno - želimo pobjedu“, poručio je Miloš Raičković.

„Znamo da nas čeka jedna fajterska utakmica, protivnik će kao i uvijek da bude agresivan i pokušaće da neutrališe naše najbolje strane. Pobijedili smo Podgoricu prethodne nedjelje, to nam je podiglo samopouzdanje, i kao što je šef rekao - Budućnost uvijek ide na tri boda i mislim da imamo kvalitet za to“.

Utakmica Dečić - Budućnost igra se u subotu od 20 i 30.

Bonus video: