Sutjeska ne želi da se zaustavi

Nikšićani su i dalje maksimalni, u šampionatu igraju bez greške, mreža Vladana Giljena još se nije zatresla i utakmica protiv Iskre prilika je za nastavak niza

3758 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

U petom kolu Telekom 1. Crnogorske fudbalske lige lider šampionata, ekipa Sutjeske sjutra (19 časova) kraj Bistrice dočekuje Iskru.

Nikšićani su i dalje maksimalni, u šampionatu igraju bez greške, mreža Vladana Giljena još se nije zatresla i utakmica protiv Iskre prilika je za nastavak niza.

Ali, i tim iz Danilovgrada je dobro otvorio sezonu - sedam bodova iz četiri kola, te pobjeda nad šampionom, ekipom Budućnosti dokaz su da je ekipa u dobroj formi.

„U svaku utakmicu ulazimo sa željom da pobijedimo, da odigramo što bolje. Iskra je u prethodna četiri kola pokazala da je kvalitetna ekipa, sa dosta dobrih igrača, jakom sredinom terena, tako da sigurno neče biti lako. Biće težak meč. Nadam se da ćemo tim obavezama odgovoriti kao i do sada“, kazao je trener Nikšićana, Milija Savović, koji se vraća na klupu, nakon što je meč protiv Rudara u prošlom kolu odgledao sa tribina zbog suspenzije.

Savović je na startu sezone mnogo kombinovao, često i mijenjao formaciju.

„I dalje ćemo kombinovati i u zavisnosti od rivala, ali i od forme naših igrača. U sistemu 3-5-2 Grivić je idealan za desni bok, ali u ovoj situaciji smo ostali bez njega i to malo otežava igru u tom sistemu. Imamo još nekih igrača koji bi možda mogli da odgovore na toj poziciji, u tom rasporedu. Treba nam malo vremena kroz treninge da to uklopimo, pa da u nastavku prvenstva možemo da rotiramo i koristimo više varijanti kako bismo zadali teži zadatak protivnicima“, poručio je Savović.

Utakmice ova dva kluba često su znale da obiluju golovima, a samo na dva meča odigrana u Nikšiću prethodne sezone bilo je devet pogodaka.

„Sezonu smo počeli na najbolji moguoći način i nadamo se da ćemo u istom ritmu nasataviti. U timu vlada odlična atmosfera. Iskra ima kvalitetan tim, sa dosta iskusnih fudbalera, koji dugo igraju u Prvoj ligi. Respektujemo svakog protivnika, ali ako budemo ulazili u utakmice kao što je do sada bio slučaj onda neće biti problema“, rekao je fudbaler Sutjeske, Vladan Bubanja.

Bubanja, po vokaciji zadnji vezni, na startu sezone igrao je i na pozciji štopera.

„Znači mi što sam u dobroj formi i što pomažem ekipi da dolazi do dobrih rezultata. Igram šta mi šef kaže i nije mi problem da odigram na obje pozicije na način kako znam i umijem“, rekao je fudbaler „plavih“.

Bonus video: