Kao Šinavatra: Vlasnik Lestera optužen za korupciju i pronevjeru

Izvještaj anti-korupcijske komisije tajlandske Vlade pokazao je da je umjesto 15 odsto poreza na dobit, kompanija "King Pauer" godinama plaćala samo tri odsto, pa je budžet Tajlanda ostao uskraćen za 370 miliona eura
70 pregleda 1 komentar(a)
Višaj, Foto: Reuters
Višaj, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.11.2017. 18:25h

Izgleda da se bliži kraj lijepe fudbalske priče u Lesteru.

Klub koji je 2016. godine ostvario senzacionalan uspjeh, osvajanjem titule prvaka Engleske, mogao bi da doživi finansijski krah, jer je vlasnik Višaj Šrivadanapraba u svojoj zemlji optužen da je pronevjerio 370 miliona eura!

Tajlandske vlasti vode istragu protiv njega i njegovog sina Ajavata, vlasnika kompanije "King Pauer", koja je imala monopol na otvaranje fri-šopova na svim aerodromima u Tajlandu, da su "oprali" ogromnu količinu novca.

Kako navode mediji, Višaj i Ajavat biće optuženi i za pranje novca i korupciju.

Izvještaj anti-korupcijske komisije tajlandske Vlade pokazao je da je umjesto 15 odsto poreza na dobit, kompanija "King Pauer" godinama plaćala samo tri odsto, pa je budžet Tajlanda ostao uskraćen za 370 miliona eura.

Ukoliko otac i sn Šrivadanapraba budu zvanično optuženi, to će značiti da je Lester pred bankrotom...

Lester je drugi engleski klub, čiji su vlasnici sa Tajlanda.

Kontroverzni Taksin Šinavatra, crnogorski državljanin, kupio je Mančester siti 2007. godine, ali ga je godinu kasnije prodao investitorima iz Abu Dabija.

Šinavatra je na Tajlandu osuđen na dvije godine zatvora, zbog korupcije, u vrijeme dok je bio premijer te zemlje, ali kaznu nije izdržavao, već živi u egzilu u Dubajiu.

Bonus video: