Nikola Janjić budućnost Sutjeske: Povjerenje trenera i saigrača mi daje snagu da igram dobro

Devetnaestogodišnji Nikola Janjić, budućnost Sutjeske, blista na početku sezone i jedan je od najzaslužnijih za besprekoran učinak nikšićkog tima

8523 pregleda 20 reakcija 5 komentar(a)
Nikola Janjić, Foto: Savo Prelević
Nikola Janjić, Foto: Savo Prelević

Prvi put u domaćem šampionatu ove sezone Sutjeska je morala da juri gol zaostatka - Nikšićani su u subotu u 5. kolu Telekom Prve crnogorske fudbalske lige gubili od Iskre, primili prvi gol u šampionatu, ali su za dva minuta stvari došle na svoje mjesto. Krilni fudbaler “plavih”, Nikola Janjić je prvo u 16, potom u 18. minutu zatresao mrežu gostiju, preokrenuo rezultat i na kraju bio najzaslužniji za petu pobjedu u nizu - 3:1.

Nikola Janjić blista na početku sezone. Veliki talenat, budućnost i Sutjeske i crnogorskog fudbala, nakon dobrih partija i gola protiv Gagre u kvalifikacijama za Ligu konferencija nastavlja s odličnim utakmicama i u prvenstvu Crne Gore.

”Utakmica je bila mnogo zanimljiva, kao i svakog puta kada igramo s Iskrom. U pitanju je kvalitetan tim. Prvi put poslije četiri utakmice da se vraćamo iz minusa. Dobro smo odgovorili i na kraju brzo preokrenuli i utakmicu okrenuli u našu korist”, kazao je Janjić u razgovoru za “Vijesti”.

Pet mečeva - pet pobjeda. Sutjeska je besprekorna u ligi.

”Svi smo se tome nadali. Vjerujemo u kvalitet koji posjedujemo. Iz utakmice u utakmicu sve smo bolji i to dolazi na svoje. Naravno, svaki bod i svaka pobjeda je veoma bitna za nas”, rekao je Janjić.

Do odlaska na reprezentativnu pauzu Sutjeska će gostovati Dečiću. Nikšićani prošle sezone nijesu uspjeli da savladaju ekipu iz Tuzi, a odigrali su pet mečeva - četiri u prvenstvu i jedan u Kupu. Dva puta su remizirali, tri izgubili.

”Dečić je kvalitetna ekipa, pogotovo na svom terenu, s dobrim, kvalitetnim pojedincima. To su iskusni igrači. U prošloj sezoni ih nijesmo nijednom porazili i mislim da ćemo ovog puta slaviti”, poručio je Janjić.

Janjić
Janjićfoto: Savo Prelević

Nekako se s odličnim startom sve glasnije priča o duploj kruni u Nikšiću.

”Dobar je početak, ali mislim da je rano o tome govoriti. Igramo dobro, ali ako ovamo nastavimo - zašto da ne”, smatra Janjić.

Janjićeve partije nijesu iznenađenje. Igrao je sjajno i prošle sezone, a budući da mu je 19 godina onda prostora za napredak ima još.

”Imam povjerenje i trenera i saigrača. Od prvog dana kada sam došao, svi su me prihvatili. Svi saigrači su od početka bili korektni, pružili povjerenje i to mi daje snagu da igram dobro uz njih.”

U martu je debitovao za mladu reprezentaciju Crne Gore protiv Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a onda je na terenu bio i u junu protiv Luksemburga.

”Svaki igrač sanja da igra za reprezentaciju. Velika mi je čast da igram dobro - i za reprezentaciju i za klub. Velika stvar za mene je što sam član mlade reprezentacije.”

Osmajić je napravio veliki korak, nadam se da će mi se otvoriti takva šansa

Ovog ljeta njegov doskorašnji saigrač Milutin Osmajić otišao je iz Sutjeske u špansku La Ligu i potpisao za Kadis. Ako se Janjiću ukaže prilika za sličan transfer, sigurno će je iskoristiti.

”Mislim da je to veliki korak. Vidjećemo, još sam mlad. Sad je najbitnije da sam koncentrisan na prvenstvo i partije koje pružam u klubu. Ako se otvori neka prilika, zašto da ne”, poručio je Janjić na kraju.

Bonus video: