Benzema objasnio kako se poremetio odnos njega i Murinja

Po prirodi sa stidljiv, ali kada osjetim da neko pokušava da me ismijava, onda sam direktan", istakao je Benzema
0 komentar(a)
Karim Benzema, Foto: Reuters
Karim Benzema, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.11.2017. 15:48h

Karim Benzema i Žoze Murinjo su godinama sarađivali u Real Madridu, bilo je momenata kada je sve išlo kako treba, bilo je i obrnuto...

Neke stvari nikada nisu izašle iz svlačionice, ali je francuski napadač sada u svom dokumentarnom filmu objasnio kako se u odnosu sa Portugalcem sve promijenilo 2011. godine.

Bio je to period kada je Benzema bio u golgeterskoj krizi, a onda su do njega došle riječi koje je izgovorio Murinjo i pokušao da objasni kako zna da Francuz nije top klasa.

"Ako nemate psa, a imate mačku, onda ćete s njom krenuti u lov. Ulov će biti slabiji, ali nešto ćete sigurno uhvatiti", bio je slikovit Murinjo.

Benzema je sada opisao kako je poslije toga tekao njegov odnos sa trenerom:

"Uvijek smo imali dobar odnos, ali pojavile su se te izjave koje nisu prikladne i dosta toga se promijenilo. Imao sam osjećaj da me ismijava. Pričali smo oko sat, rekao sam mu: Ja sam fudbaler, a ti si moj trener i poštujem te. Tražim i da ti poštuješ mene kao igrača. Od tog trenutka više se nisu pominjali ni psi, niti mačke ili nešto slično... Po prirodi sam stidljiv, ali kada osjetim da neko pokušava da me ismijava, onda sam direktan", istakao je Benzema.

Pričao je i o šansama da opet zaigra za reprezentaciju Francuske, nakon što je sklonjen iz ekipe zbog afere u kojoj je navodno ucjenjivao Matjea Valbuenu.

"Mislim da je jasno - dok je selektor Didije Dešan neću igrati za reprezentaciju. Posljednji put smo pričali prije Evropskog prvenstva, tada sam osjetio da imam njegovu podršku, ali mi je kasnije okrenuo leđa. Nije više pitanje da li će zvati on mene ili ja njega, znam da nisam dio ekipe dok je Dešan selektor", poručio je nekadašnji fudbaler Liona.

Bonus video: