Radulović: Da pokažemo koliko vrijedimo u Istanbulu i Ajndhovenu

Selektor Miodrag Radulović objavio je spisak igrača iz inostranih klubova, na koje bi trebalo da računa u predstojećim utakmicama

8280 pregleda 13 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Fudbalska reprezentacija Crne Gore za osam dana nastavlja kvalifikacije za Mundijal.

Slijede tri jaka septembarska meča, prvo dva gostovanja najjačim ekipama u grupi G - Turskoj i Holandiji, pa duel pod Goricom sa Letonijom.

Selektor Miodrag Radulović objavio je spisak igrača iz inostranih klubova, na koje bi trebalo da računa u predstojećim utakmicama.

"Spisak igrača ne razlikuje se bitno od onog koji je bio aktuelan za martovske duele. Na njemu se nalaze igrači koji su sa klubovima prošli pripreme, koji su u neprekidnom trenažnom procesu i takmičarskom ritmu, što je najvažnije pred duele koji nas očekuju. Nažalost, nedostajaće nam Vladimir Jovović, Marko Bakić i Aleksandar Boljević koji nisu riješili klupski status i zbog toga ovog puta nisu dio nacionalnog tima. Osim njih trojice zbog povreda neće biti Dina Islamovića, Vukana Savićevića i Denija Hočka", rekao je selektor Radulović.

Crnu Goru čekaju teški izazovi u Istanbulu i Ajndhovenu.

- Grupa igrača na koju računamo za septembarske duele ima puno povjerenje stručnog štaba i sigurni smo da će maksimalnim zalaganjem, odgovornim odnosom i požrtvovanjem ostvariti rezultate koje priželjkujemo. Igramo sa Turskom i Holandijom, selekcijama koje su učestvovale na nedavno završenom Evropskom prvenstvu i koje za cilj imaju plasman na Svjetsko prvenstvo naredne godine. Dueli sa ove dvije selekcije, na njihovim terenima, prava su prilika da naš tim pokaže sve svoje vrijednosti i ostvari rezultate koji će biti zalog za nastavak takmičenja. Takođe, ne zaboravljamo i duel sa Letonijom pred našom publikom u kojem je pobjeda jedini cilj", rekao je selektor „sokola“.

Crna Gora 1. septembra gostuje Turskoj, tri dana kasnije Holandiji, a 7. septembra dočekuje Letoniju.

Nakon tri kola u grupi G, "sokoli" imaju šest bodova (Letonija 2:1, Gibraltar 4:1, Norveška 0:1).

Isti skor imaju Holandija i Norveška, a Turska je prva sa sedam.

Bonus video: