Budućnost sjutra protiv Rudara, Nedović: Padove u igri da svedemo na minimum, iskusniji igrači da preuzmu odgovornost

Rudar sjutra (17.30 h) dočekuje Budućnost u odloženom meču 1. kola Telekom prve crnogorske fudbalske lige

5829 pregleda 7 komentar(a)
Nedović, Foto: FK Budućnost
Nedović, Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti sjutra (17.30 h) protiv Rudara u Pljevljima igraju odloženi meč 1. kola Telekom Prve crnogorske fudbalske lige.

Aktuelni šampion nakon četiri odigrane utakmice ima pet bodova, deset manje od vodeće Sutjeske, dok je Rudar na osmoj poziciji sa jednim osvojenim bodom.

„Plavi“ će večeras trenirati na stadionu pod Golubinjom, a šef stručnog štaba Aleksandar Nedović vjeruje u nova tri boda.

„Imperativ je sigurno veliki, kako nama, tako i protivniku, jer nismo startovali najbolje, ali na osnovu igre koju smo prikazali u prethodna dva kola imamo pravo da se ponašamo kao favoriti“, rekao je Nedović u razgovoru za sajt kluba.

Budućnost je u prethodnom kolu imala dva gola prednosti na gostovanju Dečiću, ali je na kraju osvojila bod (2:2). Prije toga savladana je Podgorica 2:1 i upisana prva pobjeda u ligi.

“Ima dosta dobrih stvari na koje možemo da se oslonimo, ali što se tiče koncetracije moramo da radimo na tome da padove u igri svedemo na mimimum i da tu budemo više mudri. Pogotovo iskusniji igrači treba da preuzmu odgovornost kako više ne bismo bili kažnjeni tokom tih praznih minuta, a isto tako da u našim dominantnim minutima kaznimo sve što može da se kazni na adekvatan način. Na taj način nećemo dovoditi utakmicu u pitanje, kao što smo poslije fenomenalne igre u Tuzima dozvolili izjednačenje i strijepili za bod, a onda u posljednjih deset minuta pokušali da se “vadimo” da dobijemo meč”.

Nedović se još jednom osvrnuo na utakmicu sa Dečićem. Budućnost je odigrala dobrih 60 minuta u Tuzima, a protivnik je iskoristio umor rovitih igrača, te prvotimaca koji nisu prošli kompletne pripreme.

“To je model kako Budućnost mora da igra od prvog do posljednjeg minuta, ali za taj način igre nam treba maksimalna fizička sprema - za posjed lopte, za oduzimanje po izgubljenoj lopti… I ne samo igrači koji počnu, već i rezervisti treba da budu “našpanovani”. Težimo ka tome, a pomaci su vidljivi. Žao mi je što nismo nagrađeni za šanse i igru, ali ako budemo nastavili u tom ritmu i dizali procentualno minute dobre igre, vjerujem da ćemo ući u seriju pobjeda”.

Ekipa Rudara je u dosadašnjem dijelu prvenstva osvojila samo bod, uz tri postignuta i osam primljenih pogodaka.

“To je tim koji je osvajao trofeje i koji ima svoj DNK, a Budućnost je za svakoga motiv više. To znam jer sam bio sa druge strane, tako i treba da bude, ali ta činjenica treba nama da imponuje. Ne smijemo da se “vadimo” na to kako protivnik daje sve od sebe protiv Budućnosti, već je važno da odgovorimo maksimalno i da budemo bolji kada dođe vrijeme za meč”, poručio je Nedović.

“Plavi” su u Pljevlja doputovali bez lakše povrijeđenog Lazara Mijovića.

“Neki momci su izašli iz povrede, neki nisu prošli pripreme, ali mislim da su neki igrači koji su “ukrali” minutažu tokom prethodne dvije utakmice spremni da daju veći doprinos. Mislim da se kroz utakmice igrač najbolje spremi i da ćemo da imamo veći roster što se tiče energije za naredne dvije utakmice koje su nam jako bitne”, zaključio je Nedović.

Do odlaska na reprezentativu pauzu Budućnost će u šampionatu odigrati još jedan meč - protiv Zete na domaćem terenu.

Bonus video: