Telekom 1. CFL: Dva meča u subotu, vodeći igraju u nedjelju

U subotu Jezero - Podgorica i Iskra - Petrovac, u nedjelju Rudar - Mornar, Budućnost - Zeta i Dečić - Sutjeska

3195 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Dva meča 6. kola Telekom 1. CFL igraju se u subotu, tri su planirana za nedjelju.

Jezero je sjutra domaćin Podgorici u Beranama - u pitanju je klasični derbi začelja, jer su dva tima poravnata na dnu sa po jednim osvojenim bodom, a početak meča zakazan je za 18 časova.

Sat kasnije, u 19, u Danilovgradu igraju Iskra i Petrovac. Domaćin je vezao dva poraza i spustio se na 5. mjesto, pa će pokušati da se vrati u ritam protiv tima koji je dobro počeo prvenstvo i koji nakon šest kola zauzima četvrtu poziciju.

Najjači mečevi, među kojima i derbi između Dečića i Sutjeske, zakazani su za nedjelju.

Prvi će na teren Rudar i Mornar, u 17.30 - Pljevljaci traže prvu pobjedu ove sezone i probaće da je nađu protiv hita dosadašnjeg dijela sezone. Barani su, naime, sa četiri pobjede i jednim porazom na 2. poziciji, tik iza maksimalne Sutjeske.

Budućnost, koja je zabilježila drugi najgori start u CFL istoriji kluba, jer je nakon pet kola osvojila svega šest bodova, ima "zicer" pod Goricom protiv Zete. Golubovčani su ušli u sezonu sa samo nekoliko treninga, i sa podmlađenim timom, pa bi svaki rezultat osim pobjede bio prava sportska katastrofa za aktuelnog šampiona.

Meč pod Goricom počinje u 19 sati.

Konačno, sat kasnije, u 20, Dečić dočekuje Sutjesku. Tuzani, koji nakon četiri kola imaju 11 bodova, pokušaće prvi da zaustave lidera, koji je maksimalan nakon pet kola i ima svih 15 bodova.

Nakon ovog kola uslijediće 14-dnevna pauza zbog obaveza reprezentacije, a prvenstvo se nastavlja 11. septembra.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: