Skraćeni subotnji program: Iskra želi pobjedu, pita se i Petrovac

Danas dva meča 6. kola Telekom 1. CFL, Jezero i Podgorica igraju klasični “derbi začelja”

6624 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Iskre, Foto: FK Iskra
Fudbaleri Iskre, Foto: FK Iskra

Dva meča 6. kola Telekom 1. CFL igraju se danas, tri su planirana za nedjelju.

Kolo otvara okršaj Jezera i Podgorice u Beranama - u pitanju je klasični derbi začelja, jer su dva tima poravnata na dnu sa po jednim osvojenim bodom, a početak meča zakazan je za 18 časova.

Sat kasnije, u 19, u Danilovgradu igraju Iskra i Petrovac. Domaćin je vezao dva poraza i spustio se na 5. mjesto, pa će pokušati da se vrati u ritam protiv tima koji je dobro počeo prvenstvo i koji nakon šest kola zauzima četvrtu poziciju.

Iskra je bez glavnog trenera - Srđa Nikić će ostati kod kuće zbog koronavirusa, kraj klupe će komandovati Milivoje Novović.

”Dočekujemo jako neugodnog protivnika koji je u usponu forme, ali ono što nas raduje je igra koja je na zavidnom nivou, ali koja zbog grešaka nije ispraćena rezultatima u prethodna dva meča”, kaže Novović.

Iskra je poražena od Dečića kod kuće (1:0), pa od Sutjeske kraj Bistrice (3:1).

”Nadam se da su te greške više plod dekoncentracije i da su iza nas. Kao i na svakoj utakmici, idemo na pobjedu, želimo da nametnemo naš stil igre i da upišemo nova tri boda. Pozivam publiku da dođe u što većem broju i da nam bude vjetar u leđa, a mi ćemo im vratiti sa 90 minuta bespoštedne borbe i igre”, dodao je Novović.

Petrovac je, za razliku od Iskre, vezao dvije pobjede, na posljednja tri meča osvojio je sedam bodova...

”Mirni smo, u dobrom raspoloženju, imamo samopouzdanje nakon dobrih rezultata, ali ne smijemo da se opustimo, niti smiju da nas zavaraju dva poraza Iskre, jer je to odlična ekipa. Bod je dobar za nas, ali ako se ukaže prilika da pobijedimo, pokušaćemo da je iskoristimo”, kaže napadač Petrovca Aleksandar Vujačić.

Najjači mečevi, među kojima i derbi kola između Dečića i Sutjeske, zakazani su za nedjelju.

Prvi će sjutra na teren Rudar i Mornar, u 17.30 - Pljevljaci traže prvu pobjedu ove sezone i probaće da je nađu protiv hita dosadašnjeg dijela sezone. Barani su, naime, sa četiri pobjede i jednim porazom na 2. poziciji, tik iza maksimalne Sutjeske.

Budućnost, koja je zabilježila drugi najgori start u CFL istoriji kluba, jer je nakon pet kola osvojila svega šest bodova, ima “zicer” pod Goricom protiv Zete. Golubovčani su ušli u sezonu sa samo nekoliko treninga, i s podmlađenim timom, pa bi svaki rezultat osim pobjede bio prava sportska katastrofa za aktuelnog šampiona.

Meč pod Goricom počinje u 19 sati.

Konačno, sat kasnije, u 20, Dečić dočekuje Sutjesku. Tuzani, koji nakon četiri kola imaju 11 bodova, pokušaće prvi da zaustave lidera, koji je maksimalan nakon pet kola i ima svih 15 bodova.

Nakon ovog kola uslijediće 14-dnevna pauza zbog obaveza reprezentacije, a prvenstvo se nastavlja 11. septembra.

Bonus video: