Radulović za tursku nacionalnu televiziju: Iznenađenja su moguća

Crna Gora je u prva tri kola ostvarila dvije pobjede, nad Letonijom (2:1) na strani i Gibraltarom (4:1) kod kuće, te poraz od Norveške pod Goricom (1:0)

11275 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutra počinje pripreme za tri septembarska meča u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Prvi rival, 1. septembra je Turska u Istanbulu - vodeća ekipa u grupi G dočekuje "sokole".

Turska je sjajno počela kvalifikacije, pobijedila Holandiju kod kuće 4:2, pa Norvešku u gostima (na neutralnom terenu u Malagi) 3:0, da bi neočekivano na svom terenu igrala 3:3 sa Letonijom.

"I mi i Turska imamo velika očekivanja od utakmice", kazao je selektor Crne Gore Miodrag Radulović za tursku nacionalnu televiziju TRT.

"Svaki bod je veoma važan, iako ima dosta mečeva do kraja. Turska je odlično počela, odigrala dva izuzetna meča sa Holandijom i Norveškom. Međutim, i mi imamo šest bodova, tako da očekujem i tešku i interesantu utakmicu".

Veliko iznenađenje u grupi bio je ishod duela Turska - Letonija...

"Turski tim ima vrhunske igrače, impresivno je kako su pobijedili Holandiju i Norvešku. Onda je stigao remi sa Letonijom. Izdanja turskog tima nisu stabilna, ali ponavljam - to su veliki igrači. Meč sa Letonijom je pokazao koliko je jaka naša grupa, koliko je takmičarski teška. Nije lako pobijediti nijednu utakmicu, iznenađenja su moguća. Što se tiče Turske, nemam dilemu da ima potencijal da se nađe na Svjetskom prvenstvu", kazao je Radulović.

Turski fudbal je u konstantnom usponu, naglasio je Radulović.

"Igrači, treneri i navijači su veoma strastveni i puni entuzijazma. Tako je bilo odavno. Kao igrač sam imao sreću da igram protiv Galatasaraja, u kome je tada bio legendarni Tanžu Čolak, koji je bio jedan od najvećih golgetera u Evropi. Kao trener, pratim turske timove i igrače, kojih je mnogo u klubovima iz top 5 liga, koji igraju na najvećoj klupskoj sceni", ističe Radulović.

Crna Gora je u prva tri kola ostvarila dvije pobjede, nad Letonijom (2:1) na strani i Gibraltarom (4:1) kod kuće, te poraz od Norveške pod Goricom (1:0).

Nakon Turske, nacionalni tim gostuje Holandiji 4. septembra, a tri dana kasnije dočekuje Letoniju.

Bonus video: