Podgorici derbi začelja, Jezero izgubilo preokretom

Izabranici Veska Steševića ostavrili prvu pobjedu, Jezero ostalo na bodu

17770 pregleda 6 komentar(a)
Podgorica napokon slavi pobjedu, Foto: FK Podgorica
Podgorica napokon slavi pobjedu, Foto: FK Podgorica

U 6. kolo prvopligaškog nadmetanja Jezero i Podgorica su ušli sa po tek osvojenim bodom. Nakon njega, Podgorica ima četiri, pošto je slavila u Beranama sa 2:1.

Preokretom, jer je Jezero odlično odigralo na startu drugog poluvremena, Ivezić je uspio da odbrani šut Mirze Đurđevića ali je u nastavku akcije upravo Đurđevića nagazio Ljubomir Pejović za penal, koji je realizovao Mujeci u 55. munutu.

To je bio znak za izabranike Veska Steševića (osvojio sva četiri boda u drugoj utakmici na klupi Podgorice) da krenu ofanzivnije naprijed, dok su domaći igrači zadovoljni vođstvom spustili tempo. To im se osvetilo u 68. minutu kada je Suzuki uputio cenatršut sa lijeve starne a Anđelko Jovanović efektno galvom pogodio sa sedam metara.

Već u nardnom napadu Mendi je loše šutirao sa 15 metara, a Ivezić brzo izbacio loptu. Izborili su gosti korner, nakon kojeg je ljevicom efektno pogodio Matija Krivokapić na isteku 69. minuta.

On je u igru ušao u 62. minutu, a u finišu je pogodio stativu i imao još par izglednih prilika, ali promjene rezultata nije bilo.

U prvom poluvremenu aje vrijdan pomena bio samo šut Anđelka Jovanovića s 18 metara i sjajan odbrana golmana domaćih Stefana Kastratovića.

Domai su utakmicu završili sa desetoricom jer je u finišu isključen štoper Dedić.

Bonus video: