Iskra se vratila pobjedama, Petrovac pao s desetoricom

Golman Petrovca Đurović isljučen u 20. minutu, Iskra iskoristila brojčanu prednost da golovima Pavlovića, Sekulića, Milojka i Jamamota slavi sa 4:1. Bašić pogodio za goste

5549 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Iskra se vratila pobjedama nakon dva vezana poraza, Petrovac je izgubio nakon četiri utakmice, prvi put od prvog kola - domaćin je u Danilovgradu slavio sa 4:1.

Tok i epilog meča na stadionu "Braće Velašević" usmjereni su u 20. minutu, kada je golman Petrovca Ljubomir Đurović istrčao van šesnaesterca, zakasnio je na loptu iako je bio bliži od napadača Iskre Balše Sekulića, a sve se završilo faulom i direktnim crvenim kartonom.

Samo tri minuta bilo je potrebno momcima Milivoja Novovića (trener Iskre Srđa Nikić nije vodio tim zbog koronavirusa) da materijalizuju brojčanu prednost.

Igrao se 23. minutu kada je se Milan Đurišić ubacio po desnoj strani, jedan igrač Petrovca nonšalantno je izgubio loptu, uslijedio je centaršut i precizan udarac glavom Vojina Pavlovića za 1:0.

Jedanaest minuta kasnije, u 34, odbrana Petrovca ponovo je "pukla" po svojoj lijevoj strani, kuda je projurio Šo Jamamoto, prizemnim centaršutem pronašao je Sekulića na drugoj stativi, a napadač Iskre nije pogriješio - 2:0.

Činilo se tada da je meč riješen, da Petrovčani sa igračem manje neće moći da nadoknade dva gola minusa u nastavku.

Ipak, uspjeli su da smanje i zakomplikuju meč domaćinu - u 66. minutu Petar Vukčević je izveo korner, bivši igrač Iskre Balša Boričić glavom je okrznuo loptu i prebacio je na drugu stativu, gdje se rezervista Adnan Bašić samo poklonio za 2:1.

Sve je odlučeno osam minuta prije kraja, opet nakon kornera, akcijom rezervista: Brazilac Vilijan da Silva Diaš je centrirao, a Goran Milojko efektno glavom pogodio gornji ugao za 3:1.

Pobjedu domaćih u drugom minutu dodatka potvrdio je Jamamoto.

Iskra je trećom ovosezonskom pobjedom u šest kola stigla Petrovac na tabeli - oba tima na 4. mjestu imaju po 10 bodova i sa te pozicije dočekaće pauzu zbog obaveza reprezentacije.

Ranije danas u premijernom meču 6. kola Podgorica je preokretom u nastavku slavila protiv Jezera u Beranama (2:1), dok su sjutra na progamu tri preostala meča.

Rudar u Pljevljima dočekuje Mornar (17.30), Budućnost pod Goricom igra sa Zetom (19), dok je derbi kola u Tuzima, gdje Dečić u 20 sati čeka vodeću Sutjesku.

Bonus video: