Misija lidera u Tuzima: Pobjeda poslije osam godina i maksimum pred pauzu

Dečić i Sutjeska (20 h) igraju derbi 6. kola Telekom 1. CFL. Budućnost sat ranije dočekuje Zetu i žuri joj se u vrh tabele. Mornar u Pljevljima (19.30)

6393 pregleda 26 reakcija 1 komentar(a)
Fudbaleri Sutjeske, Foto: FSCG
Fudbaleri Sutjeske, Foto: FSCG

Tri preostala meča 6. kola Telekom 1. CFL igraju se večeras, a derbi je u Tuzima: vodeća Sutjeska, koja ima maksimalnih 15 bodova, gostuje trećeplasiranom Dečiću (20 h).

Može li lider, na jednom od najtežih gostovanja, da nastavi seriju pobjeda i da već nakon šest kola - iako je, naravno, još prerano za ocjene, pošalje još jednu poruku konkurentima ko je glavni favorit za titulu.

”Bio bi najbolji mogući način da pobjedom završimo dio prvenstva prije prve pauze zbog reprezentacija. Nakon evropskih utakmica u julu, ušli smo u ciklus nedjelja - nedjelja, iskoristili sve snage, kvalitet volju i želju. Uvijek imamo 20 raspoloženih igrača i nema umora u ekipi”, kaže Milija Savović, trener Sutjeske.

Za trijumf u Tuzima biće, međutim, potrebno i nešto ekstra...

”Dečić nam je u ovom trenutku, uz Budućnost, najveći rival. Oni su dosta uložili u ekipu i jasno postavili visoke ciljeve. Zato se sa pravom može reći da nas očekuje derbi. U odnosu na start jači su za Draška Božovića, prošle sezone najboljeg igrača lige, a o kvalitetu Vulaja, Rudovića..., ne treba trošiti riječi”, nije štedio riječi hvale Savovićevom rivalu.

Sutjeska već osam godina, od 2013, nije pobijedila u Tuzima: od tada je odigrano osam mečeva sa pet pobjeda domaćina i tri remija. Prošle sezone, Nikšićani su dva puta od tri meča (prvenstvo i Kup) poklekli na terenu na kojem će danas tražiti trijumf.

”Imaju nekoliko sjajnih pojedinaca koje su uklopili u odličan tim. Jači su nego prošle godine, iako su imali sjajnu sezonu. Teren u Tuzima nije baš u najboljem stanju, ali znamo da moramo dati 100 odsto mogućnosti, jer bi nam značilo da sa maksimalnim učinkom pođemo na 15-dnevnu pauzu”, kazao je napadač Sutjeske Božo Marković.

Dečiću je prošle sedmice protiv Budućnosti prijetio debakl, a onda je zamalo stigla pobjeda (2:2 na kraju) što je momcima Edisa Mulalića ulilo dodatno samopouzdanje pred još jedan derbi.

”Očekuje nas jako zahtjevan meč. Svjesni smo da će biti teško, ali nakon dobrih partija, te nevjerovatnog meča protiv Budućnosti, imamo još bolju atmosferu i siguran sam da ćemo dati maksimum da ostavimo što bolji utisak protiv lidera. Mislim da će naš motiv, uz podršku navijača, biti presudni da u još jednom derbiju stignemo do povoljnog ishoda”, kazao je štoper Dečića Adrijan Rudović.

Prvi meč dana igra se u Pljevljima, gdje Rudar dočekuje zahuktali Mornar (17.30), hit prvenstva: možda je uoči starta sezone zvučalo nemoguće, ali Barani mogu danas i do prvog mjesta ako pobijede, a Sutjeska izgubi u Tuzima.

U 19 časova pod Goricom Budućnost dočekuje Zetu i “mora” da pobijedi - iza šampiona je drugi najgori start u CFL istoriji i sve osim trijumfa protiv podmlađenog rivala gurnulo bi tim Aleksandra Nedovića u velike probleme.

”Vjerujem da ćemo da se izborimo za tri boda kako bismo na pauzu otišli trijumfom, a nakon pauze očekujem da napravimo pozitivan niz koji će nas dovesti bliže vrhu tabele”, ističe bek Budućnosti, povratnik među “plave” Momčilo Raspopović.

Budućnost je pod pritiskom, ali je gotovo uvijek tako, naročito kada fali bodova...

”Vezali smo dva remija, osvojili samo šest bodova... to je premalo za Budućnost. Sigurno da pritisak i nervoza postoje, ali to je sastavni dio fudbala i sa tim moramo da se izborimo”, dodaje Raspopović.

Bonus video: