Mijatović: Ako je mogla Letonija, može i Crna Gora

Tim Miodraga Radulovića, bez Jovetića i još desetak igrača, 1. septembra gostuje Turskoj u Istanbulu, u četvrtom meču grupe G

13597 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Fudbalska reprezentacija Crne Gore priprema se za tri meča u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Tim Miodraga Radulovića, bez Stevana Jovetića i još desetak igrača, 1. septembra gostuje Turskoj u Istanbulu, u četvrtom meču grupe G.

Tri dana kasnije igra protiv Holandije u Ajndhovenu, pa 7. septembra sa Letonijom u Podgorici.

Teški mečevi, dva najteža na početku mini-ciklusa, teška i situacija zbog povreda i drugih nepredviđenih okolnosti, ali optimizam postoji.

"Problemi nisu ništa novo za nas, navikli smo. Moramo da se okrenemo onome šta nas čeka. Potrudićemo se da izvučemo maksimum. Imamo tri meča, ali sada razmišljamo samo o Turskoj. Pokušaćemo da ostvarimo pozitivan rezultat", rekao je golman Milan Mijatović.

Crna Gora nakon tri kola ima šest bodova, koliko i Holandija i Norveška, a Turska jedan više.

Dva je izgubila od Letonije kod kuće, i to nakon velikih pobjeda nad Holandijom (4:2) i Norveškom (3:0).

"Turska je ispustila utakmicu sa Letonijom, a mi smo tu reprezentaciju pobijedili u gostima. Kada su Letonci mogli da se vrate i izvuku bod u Istanbulu, a gubili su dva puta po dva gola, možemo i mi do povoljnog ishoda. Turska i Holandija žele plasman na Mundijal, ali na nama je da im pokvarimo planove", ističe Mijatović.

Raspored u septembru je paklen...

"Ako želimo da ostanemo u trci do kraja - moramo da uzimamo bodove. Sada nam je teži raspored nego u martu, ali prije ili kasnije moramo sa svima da igramo. Ako mislimo nešto da napravimo, moramo da uzmemo bodove u septembru. Trebaće nam mnogo energije. Neki igrači još nisu stigli, neki će se priključiti u Istanbulu, a neki treba da se odmore jer su igrali za vikend, pa i poslije vikenda. Složena je situacija, ali nastojaćemo da se što bolje pripremimo za utakmicu", poručio je Mijatović.

Bonus video: