Imobile odmah rešeta, veliki debi Koree, Gvardiola ima "novog" napadača

Golgeter Lacija na pravi način počeo sezonu - u dva meča se upisao četiri puta, od čega tri protiv Specije

6379 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Mnogo rekorda je u dresu Lacija za sve ove godine oborio Ćiro Imobile, ali ne pada mu na pamet da se zaustavi.

Nakon očajnog Evropskog prvenstva, gdje je bio jedina slaba karika Italije u pohodu na titulu, napadač Rimljana se vratio u prirodno okruženje i u dresu “nebesko-plavih” nastavio da rešeta mreže.

Prvo je pogodio protiv Empolija, a onda je u subotu u drugom kolu bio nemilosrdan prema Speciji.

Upisao je het-trik već do poluvremena u pobjedi 6:1, a između drugog i trećeg gola je čak i promašio penal.

Prvi put u karijeri Ćiro je bio strijelac u prve dvije prvenstvene utakmice u sezoni...

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

De Hea (Mančester junajted) - ubjedljivo najzaslužniji što je Junajted stigao do tri boda na gostovanju Vulverhemptonu.

De Hea
De Heafoto: Reuters

"Crveni đavoli" su postigli jedan gol, Španac je zaustavio nekoliko zicera i omogućio slavlje.

ODBRANA

Karvahal (Real Madrid) - komplikovan meč u Sevilji protiv Betisa je riješen u 61. minutu kada je iskusni desni bek iz voleja zatresao mrežu na centaršut Karima Benzeme.

Acpilikueta (Čelsi) - držao je posljednju liniju Čelsija koja je kompletno drugo poluvrijeme morala da se brani s igračem manje od naleta Liverpula. Sve prolazi, ali Španac je nezamjenjiv u startnoj postavi “plavaca”.

SREDINA

Dias (Milan) - odlaska Hakana Džalhanoglua je dobio mnogo veću slobodu u igri i uloga “desetke” mu prija na početku sezone. Bio je strijelac u pobjedi nad Sampdorijom u prvom kolu, a odigrao je praktično bez greške i u trijumfu protiv Kaljarija.

Dias
Diasfoto: Reuters

Pelegrini (Roma) - računajući i dva meča u kvalifikacijama za Ligu konferencija, već je bio strijelac tri puta ove sezone. Nema dileme ko je najbolji vezista u ekipi Žozea Murinja.

Roberto (Barselona) - jedan od igrača koji kod Ronalda Kumana ima mnogo slobode u igri. Vraća mu višestruko za povjerenje - u rri utakmice u La Ligi je upisao dva pogotka i asistenciju.

NAPAD

Mbape (Pari Sen Žermen) - možda je mislima u Realu, ali Mbape ima još dovoljno motiva da nosi dres “svetaca”. To je na svojoj koži osjetio Rems prije dvije noći. Prelazni rok se završava večeras, do tada će trajati neizvjesnost da li Mbape ostaje na Parku prinčeva...

Korea (Inter) - u nešto više od 24 sata je potpisao za Inter, odradio prvi trening i bio čovjek odluke u Veroni. Argentinac je na debiju po dolasku iz Lacija postigao dva gola...

Korea
Koreafoto: Reuters

Imobile (Lacio) - ..., ali u Rimu ne misle mnogo o njemu dok god Imobile radi ono što najbolje zna - postiže golove u kontinuitetu. Protiv Specije je to uradio tri puta za poluvrijeme, stigao je da promaši i penal.

Tores (Mančester siti) - Pep Gvardiola je zbog svojih golgeterskih sposobnosti pomjerio Gabrijela Žezusa na krilnu poziciju. Na početku sezone to daje rezultate.

Žiru
Žirufoto: Reuters

Žiru (Milan) - odavno je ispričana priča koliko je Francuz potcijenjen u evropskom fudbalu. S dva gola Kaljariju je pokazao da se lako uklopio, pa će Stefano Pioli biti na mukama kada se oporavi Zlatan Ibrahimović. Jer, teško da u startnoj postavi ima mjesta za obojicu.

Bonus video: