Crna Gora u Istanbulu, Radulović: Došli smo po dobar rezultat

Meč Turska - Crna Gora igra se u srijedu od 20.45

4072 pregleda 11 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Jedan zajednički trening, odnosno 40-ak minuta na terenu – toliko vremena za pripreme imali su crnogorski reprezentativci pred gostovanje Turskoj.

Oslabljeni, bez lidera i kapitena Stevana Jovetića, kao i Nikole Vukčevića, Boljevića, Jovovića, Islamovića, Boljevića..., „sokoli“ su u Istanbul došli da naprave „dobar rezultat“, kazao je selektor Miodrag Radulović.

„Zna se kvalitet Turske, ali mi smo došli da pokažemo naš. Želimo da nastavimo u ritmu iz marta, gdje smo ostavili dobru sliku. Nismo došli da se branimo, bila bi to pogubna taktika, iako smo oslabljeni. To nam neće biti alibi. Momci koji izađu sjutra modaju da budu taktički discipinovani, kompaktni, agresivni, a mudri i hrabri u posljednjoj trećini terena. Hoćemo dobar rezultat, došli smo po dobar rezultat, tako da moramo da pokušamo da ugrozimo njihov gol“, kazao je Radulović.

Crna Gora ima šest bodova nakon tri kola u grupi G, osvojene pobjedama nad Letonijom u gostima (2:1) i Gibraltarom kod kuće (4:1), uz poraz od Norveške (0:1) pod Goricom.

Turska je u prva dva kola sjajnim izdanjima savladala Holandiju (4:2) na svom terenu i Norvešku na neutralnom u Malagi (3:0), da bi u trećem meču iznenađujuće remizirala sa Letoncima (3:3).

Fudbalska reprezentacija Crne Gore
foto: FSCG

„To je možda ekipa nema konstantno dobre igre, a ne možete da kažete za ekipu koja onako pobijedi Holandiju i Norvešku da je nestabilna. Oni su imali nešto slabiji nastup na Evropskom prvenstvu, ali to nas neće zavarati, ipak je to najveća scena. Oni imaju veoma jake individualce, igrače koji mogu sami da riješe utakmice. Nepredvidiva je grupa, iznenađenja su moguća, imamo ambicije u Istanbulu“, istakao je Radulović.

Da li je realno da se prave bodovni planovi u septembarskom ciklusu i mečevima sa Turskom i Holandijom u gostima, te Letonijom kod kuće?

„Ne možemo o planovima o tri utakmice, samo korak po korak. Skoncentrisani smo samo na prvi meč. Vjerujem da možemo da pokažemo dobar fudbal, vjerujem u tim i u rezultat, koji bi nam bio vjetar u leđa za nastavak“.

Turska će imati i podršku navijača.

„Mislim da će nam biti motiv da igramo na ovom sjajnom stadionu, pred navijačima“, uvjeren je Radulović.

I Turska je bez nekoliko igrača, zbog kovid-protokola, a poseban problem može da bude izostanak premijerligaških defanzivaca Sojundžua i Kabaka.

„Oni imaju širi izbor igrača. Ne radujem se tome, jer znam koliko je teško kada ostaneš bez nekoga koga si planirao. Mislimo na nas, na našu igru, to nam je u fokusu“, zaključio je Radulović.

Meč Turska - Crna Gora igra se u srijedu od 20.45.

Bonus video: