Nevjerovatan put: Od fizičkog radnika i amaterskog fudbala do glamura Milana

Tridesetogodišnji Brazilac završio je transfer iz Krotonea, na pozajmicu za 2,6 miliona eura sa mogućnošću otkupa za dodatnih 5,4 miliona, plus bonuse

9303 pregleda 4 komentar(a)
Foto: AC Milan
Foto: AC Milan

Brazilac Žunior Mesijas ispisao je pravu fudbalsku bajku potpisivanjem ugovora sa Milanom - do prije tri godine igrao je u Seriji D, a da bi zaradio dodatni novac bavio se isporukom mašina za pranje veša.

Tridesetogodišnji Brazilac završio je transfer iz Krotonea, na pozajmicu za 2,6 miliona eura sa mogućnošću otkupa za dodatnih 5,4 miliona, plus bonuse.

Mesijas je prošle sezone za Krotone debitovao u Seriji A.

Njegovi prethodni klubovi, do 2019. godine, bili su Kazale, Kjeri i Gocano, koji su igrali u Seriji D.

Prije dolaska u Krotone, Mesijas, koji je rođen u Belo Horizonteu, a prije 10 godina stigao u Italiju, fudbalskom bavio iz hobija, dopunjavajući svoj prihod poslovima koji su se kretali od vađenja cigli sa srušenih zgrada, raznošenja pice do isporuke mašina za pranje veša.

Elio Rosi vidio ga je tokom jedne od onih lokalnih utakmica u Torinu i uspio da mu obezbijedi 1.500 eura mjesečno u Kazaleu 2015.

Sa Gocanom je ušao u Seriju C 2019. godine, zatim prešao u Krotone u Seriju B, pa je stigao i do elitnog ranga...

Žunior je i na najvećoj sceni zadržao navike iz amaterskog ranga. Kada mu je dres pocijepan tokom meča prošle sezone, umjesto da uzme novi, jednostavno je vezao čvor u poderanom dijelu i nastavio da igra.

Čak i ako Milan ne prihvati mogućnost kupovine, Žunior će živjeti san - igraće za slavni klub, u Ligi šampiona - a prije samo nešto više dvije godine bio je fudbaler iz četvrtog italijanskog ranga.

Bonus video: