Emir Katara lično spriječio transfer Mbapea u Real

Zbog čega Mbape nije prešao u Real, a PSŽ izgubio mogućnost velike zarade - "L'ekip" tvrdi da je neočekivanu odluku donio lično emir Katara Tamim bin Hamad Al Tani

8022 pregleda 5 komentar(a)
Emir Katara Tamim ben Hamad al-Tani, Foto: Printscreen
Emir Katara Tamim ben Hamad al-Tani, Foto: Printscreen

Mimo svih tržišnih rezona, a uprkos izričitoj želji Kilijana Mbapea da ode u Real Madrid, Pari Sen Žermen je odbio ponudu da za 180, pa 200 miliona proda fudbalera kome narednog ljeta ističe ugovor.

Umjesto da zaradi ogroman novac, klub iz Pariza će, po svemu sudeći, najkasnije za godinu ostati i bez 22-godišnjeg asa, koji je odbio sve ponude da produži ugovor.

Zbog čega Mbape nije prešao u Real, a PSŽ izgubio mogućnost velike zarade - "L'ekip" tvrdi da je neočekivanu odluku donio lično emir Katara Tamim bin Hamad Al Tani.

PSŽ je u vlasništvu katarske vladajuće porodice, preko fonda "Qatar Sports Investments", tako da je ovako velika odluka morala da bude donijeta na najvišem nivou.

"Posljednja riječ bila je emirova. Suveren je saslušao stavove za i protiv, ali je na kraju ostao na svojoj početnoj liniji - nije želio da se odrekne mogućnosti da PSŽ odigra sezonu sa triom iz snova Mesi - Mbape - Nejmar. Ni XXL ponuda Reala, ni želja napadača da ode nisu mu promijenili stav", piše L'ekip, dodajući da je došao " kraj zabavne sapunice ".

Bonus video: