Bombarder Radunović: Neopisiv osjećaj, odmah sam odlučio da šutiram

Crna Gora igrala 2:2 sa Turskom

18196 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Risto Radunović je dočekao najveći trenutak u karijeri - gol Turskoj, u 96. minutu, gol za remi u Istanbulu, za bod Crne Gore na teškom gostovanju (2:2) jednom od favorite grupe.

I to kakav gol - iz slobodnog udarca sa 17-18 metara, projektil u gornji desni ugao.

“Na mogu da opišem osjećaj sreće i ponosa nakon gola i rezulata. Mislim da nismo zaslužili da izgubimo, borili smo se i vjerovali, moja lijeva noga je donijela pravdu“, kazao je Radunović.

Osmajić je izborio faul, Radunović odmah znao šta slijedi...

„Preblizu je bilo da centriram, znao sam da ću da šutiram. Bila je solucija da odigram za Vešovića, ali šut je bio jedina opcija. Pogodio sam gdje sam ciljao“.

Radunović je dugo u nacionalnom timu, uvijek u sjenci, uvijek se od njega očekivalo mnogo, a nije pružao onoliko koliko može. Da li će projektil iz Istanbula promijeniti sve.

„Uvijek sam želio da dam više u reprezentaciji, znao sam da mogu. Dolaskom selektora Radulovića dobio slobodu, počeo da igram bolje... Nastaviću da pružam maksimum, kao do sada, vjerujem da ću biti sve bolji“.

Crna Gora je u Istanbulu gubila 2:0, bila u nokdaunu, bez rješenja za Undera, a u drugom poluvremenu uhvaćena u ritam domaćeg tima. Izgledalo je da nema nade...

„Počeli smo dobro, ali smo primili dva gola iz brzih akcija. Vidjelo se, međutim, da možemo da igramo, da možemo da ne izgubimo. U nastavku je bilo je dosta prekida, nije se mnogo igralo, ritam je bio takav. Na kraju se sve dobro završilo“.

U subotu je još teže iskušenje, protiv Holandije u Ajndhovenu.

Biće teško, moramo da se oporavimo, pa da skeniramo rivala, da vidimo šta je selektor spremio. Idemo meč po meč, moramo da vjerujemo u sebe i da se borimo do kraja“, zaključio je Radunović.

Bonus video: