Radulović nakon remija na Bosforu: Vjerovali smo i pokazali karakter

"Sokoli" nakon pola sata gubili 2:0, a do boda 2:2 došli golom u 96. minutu

14436 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Selektor Crne Gore Miodrag Radulović zadovoljno je dočekao kraj meča u Istanbulu.

Kako i ne bi kada su "sokoli" nakon pola sata gubili 2:0, a do boda 2:2 došli golom u 96. minutu.

"Znao sam kakve momke imam na raspolaganju, kako igraju za repezentaciju, na kvalitet su nadogradili nevjerovatan karakter i mislim da smo sasvim zasluženo došli do boda koji će nam puno značiti. Došli smo da igramo fudbal, da pokažemo kvalitet i napravimo rezultat koji će nam dati zalog za nastavak kvalifikacija. Uspjeli smo", kazao je Radulović.

Crna Gora je u prvom poluvremenu imala mnogo defanzivnih problema, posebno na lijevoj strani, gdje su Under i Čelik potpuno razbili Tomaševića i Hakšabanovića.

"Imali smo malo problema po lijevoj strani, znao sam da su Turci jaki po bokovima. Desni bek Čelik nam je pravio probleme, stvarali su višak, a greška Tomaševića kod prvog gola uticala je da on malo klone duhom. To se dešava. Ulazak Radunovića je osvježio ekipu, bili smo čvršći po toj strani, a on je dobru partiju krunisao golom".

Cijelo drugo poluvrijeme je proteklo u ritmu koji su diktirali turski igrači, dok je Crna Gora bila napadački limitirana. Izgledalo je da nema šansi za izjednačenje, ništa nije ni slutilo...

"Vjerovao sam u izjednačenje, to su pokazale izmjene koje sam napravio. Turci su pokušavali da kradu vrijeme, nije bilo puno efektivne igre, ali na kraju se sve vratilo - nama za borbeni duh, htjenje, disciplinu i karakter, a njima za to što su htjeli da urade nešto što nije sportski. Veliki bod, protiv lidera grupe i jake reperzentacije, nakon toliko nedaća stigli smo do remija i igrači zaslužuju velike čestitke".

Crna Gora u subotu gostuje Holandiji, još teži meč...

"Vujačić neće moći da igra, a mislim da nam je sudija bez potrebe dao previše kartona. Utakmica je bila muška, fajterska, ali nije bilo startova za toliki broj kartona. Treba da se dobro odmorimo, mislim da ćemo se se suprotstaviti sa dobrom ekipom, koja će otići da se nadigrava i pokušati da postigne gol i Holanđanima".

Bonus video: