Dječak sa semafora: Kako je mali prosjak sa ulica Asunsiona postao fudbaler

U Guaraniju su shvatili ne samo da dobijaju potencijalno dobrog fudbalera, već, prije svega, čine dobro djelo
6 komentar(a)
dječak, Foto: Printscreen
dječak, Foto: Printscreen
Ažurirano: 12.11.2017. 16:19h

Ivan Genes ima 14 godina, živi u glavnom gradu Paragvaja - Asunsionu, sa majkom i trojicom braće. U siromaštvu...

Prije nekoliko mjeseci odlučio je da počne da zarađuje novac, tako što se zaustavljao pored automobila na semaforima, žonglirao i tražio novac. Drugim riječima - prosio je.

I maštao da bude fudbaler.

Prije dva dana želja mu se ispunila - dječak sa semafora je postao igrač Guaranija, kluba iz Pinoze, predgrađa Asunsiona.

Šansu života dobio je slučajno. Njegovo fudbalsko umijeće snimio je prijatelj jednog fudbalskog agenta Redžisa Markesa, koji je malog Ivana poveo u Guarani.

"Dogovorio sam se sa klubom da dobije šansu. Ja ću mu obezbijediti patike, opremu, sve što mu je potrebno da trenira, u klubu će imati pomoć i sada je na njemu", kazao je Markes.

U Guaraniju su shvatili ne samo da dobijaju potencijalno dobrog fudbalera, već, prije svega, čine dobro djelo.

Ivan je već počeo da trenira sa svojom generacijom, a, uz to, mjesečno će od kluba dobijati 500 hiljada guaranija, što je oko 100 dolara.

"Moći su da pomognem porodici, a da kupim i odjeću za zimu, meni i mojoj braći. Navijam za Guarani, želio bih da postanem profesionalni fudbaler", kazao je Ivan.

U njegovu čast, prvotimci jednog od najpopularnijih paragvajskih timova možda budućem saigraču poklonili su dres sa njihovim potpisima...

Bonus video: