Mladi protiv dva favorita, Vukotić poručuje: Svaki bod je prihvatljiv

Sjutra je pod Goricom rival Švedska, u utorak slijedi gostovanje Italiji

4243 pregleda 4 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Remi sa Bosnom i Hercegovinom, pa pobjeda u Luksemburgu, učinili su da mlada fudbalska reprezentacija septembarski nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo dočeka na prvom mjestu grupe F.

A kakvi su joj dometi moći će da se nasluti nakon mečeva sa favoritima - sjutra veče pod Goricom sa Švedskom (20.30 časova), te u utorak kada je rival Italija u Vićenci (17.30).

"Odigrali smo dvije lakše utakmice, sada nas čekaju Šveđani, pa Italijani, o kojima u ovom trenutku ne mislimo puno. Po ovome što smo vidjeli protiv Luksemburga, zaključili smo da je Švedska jak protivnik, jako kompaktna i kvalitetna selekcija. Probaćemo da izvučemo najbolje iz sebe i ostvarimo povoljan rezultat", rekao je selektor U21 tima Miodrag Vukotić.

Šveđani su savladali Luksemburg 6:0.

"Nastupaju u najvećim evropskim klubovima, a ako uzmemo u obzir da njihove mlađe selekcije stalno igraju završnicu Evropskog prvenstva - znači da se radi o dobroj grupi, o dobroj školi. Neće biti lako, ali imamo i mi adute, bez obzira na neke kadrovske probleme koji nas prate i tokom ovog okupljanja. U tome nećemo praviti alibi. Momci koji su to nastojeće da daju maksimum, a u krajnjem vjerujem da će to biti dovoljno za pozitivan epilog", dodao je Vukotić.

Švedskoj se ne prijeti, ali...

"Sigurno se nećemo braniti. Taktika će biti da zatvorimo prilaze golu, a iz te igre i da zaprijetimo protivniku. Cilj je da damo gol".

U21 sastav ni sada nije kompletan.

"Ima dosta fudbalera koji su izašli iz povrede, a ima i onih koji su u formi. Jedan od njih je Nikola Janjić iz Sutjeske. Igrao je dobro u Evropi, dosta dobro igra u našoj ligi. Očekujem da i protiv Švedske bude na tom nivou. Ima igrača koji su u junskom terminu bili u pozitivnom ritmu, a u međuvremenu su imali povrede. Nikako da sklopimo broj raspoloženih momaka, uvijek je to nešto polovično, ali nadam se da će pružiti sve što mogu kada nastupaju za reprezentaciju", kazao je Vukotić.

Koji rezultat bio zadovoljio apetite Crne Gore?

"Najgore je izgubiti utakmicu. Svaki bod protiv selekcija kao što su Švedska i Italija je prihvatljiv. Protiv Švedske igramo na svom terenu i ići ćemo na pobjedu. Vidjećemo kako će to biti".

Nikola Janjić je jedan od aduta.

"Drago mi je što sam sezonu otvorio na sjajan način, ja kao pojedinac, a i moja ekipa. To me raduje i nadam se da ću ubuduće pružati dobre partije za Sutjesku i reprezentaciju. Pred nama je težak meč. Švedska je jako kvalitetna, a to pokazuje rezultat protiv Luksemburga. Ali i pored toga, vjerujem da ćemo pružiti dobru partiju i da možemo da slavimo", rekao je 19-godišnji Janjić.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore