Van Gal: Crna Gora? Škola stare Jugoslavije, pametni i lukavi igrači...

Holandija - Crna Gora, subota u 20.45

11085 pregleda 10 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Holandija će napasti Crnu Goru po krilima - Stiven Berghajs imaće pomoć Denzela Damfrisa, koji je u duelu sa Norveškom prije dva dana igrao svega nekoliko minuta.

Selektor Luj van Gal je na današnjoj pres konferenciji, uoči meča u Ajndhovenu (subota, 20.45), naglasio da očekuje težak meč na Filips areni, jer očekuje da će Crna Gora igrati slično Norvežanima, sa "osam-devet igrača iza lopte".

"Imaćemo, dakle, isti problem kao protiv Norveške. Moramo da ga riješimo, trenirali smo da ga riješimo. Crna Gora ostavlja više prostora nego Norveška, ali ima kreativnije igrače. To je kultura stare Jugoslavije. To su pametni, lukavi igrači... To što igraju sa Holandijom daće im dodatni motiv. Biće izazovna utakmica i borba 90 minuta", kazao je čuveni trener.

Holandija i Crna Gora ulaze u meč sa istim brojem bodova, ali jasnom podjelom na favorita i autsajdera.

"Ne želim da pravdam sebe, ali Španija je izgubila od Švedske. Da li se to očekivalo? Italija je igrala neriješeno sa Bugarskom kod kuće. Da li se to očekivalo? Lakše je braniti se nego napadati", naglasio je Van Gal.

Holandija je u duelu sa Norveškom imala problem da probije defanzivni blok...

"Moraju svi igrači da budu uključeni, da im radi mozak, da se fokusiraju i da ono što vježbamo sprovedu bolje", rekao je Van Gal.

Da li će biti još promjena u sastavu (De Fraj umjesto Van Dajka bi mogla da bude jedna od njih), Van Gal nije želio da otkriva.

"Ne, ne želim da selektora Crne Gore učinim mudrijim nego što jeste. A on je veoma pametan trener. Oni su igrali neriješeno sa Turskom. I ako vidite kako su došli do toga, onda ćete vidjeti da je trener uradio veoma dobar posao. Ja mislim tako", rekao je Van Gal.

Bonus video: