BARAŽ ZA SVJETSKO PRVENSTVO U FUDBALU

Ziceri za Hrvatsku i Švajcarsku, Grcima je fanatizam jedini adut

"Vatreni" su se mučili u grupi, tek u posljednjem kolu obezbijedili baraž, ali su protiv Ukrajine u Kijevu i Grčke u Zagrebu pokazali kolika je njihova snaga i kakav potencijal imaju
0 komentar(a)
Hrvatska, Foto: Reuters
Hrvatska, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.02.2019. 14:57h

Od večeras biće nepoznata još samo dva učesnika Svjetskog prvenstva iz Evrope.

Hrvatska i Švajcarska trebalo bi da popune 11. i 12. mjesto, jer su u prvim mečevima plej-ofa ostvarili značajnu prednost nad Grčkom, odnosno Sjevernom Irskom, uoči revanša, koji se igraju od 20 i 45.

"Vatreni" su se mučili u grupi, tek u posljednjem kolu obezbijedili baraž, ali su protiv Ukrajine u Kijevu i Grčke u Zagrebu pokazali kolika je njihova snaga i kakav potencijal imaju.

Grke su na "Maksimiru" savladali 4:1, očekuje se da će u Pireju bez većih problema odbraniti tri gola prednosti.

"Nije gotovo, moramo da budemo pažljivi", upozorio je Ivan Rakitić.

"Znamo po šta smo došli. Moramo da budemo mirni i strpljivi", kazao je selektor Zlatko Dalić.

Plašili su se Hrvati revanša u pirejskom paklu, ali nakon ubjedljivog poraza i razlike u kvalitetu, pitanje je da li se ugasila strast vatrenih grčkih navijača.

"Moji prijatelji Grci više i nemaju računicu za prolazak. Svjesni su koliko smo bolji. Teško da će i na fanatizam uspjeti da nešto naprave", rekao je Mladen Petrić, nekadašnji hrvatski reprezentativac, a sada stručni komentator na grčkoj televiziji.

 U drugom meču u Bazelu, Švajcarska dočekuje Sjevernu Irsku, koju je u Belfastu savladala 1:0. 

Gol je postignut iz kontroverznog penala, ali su Švajcarci, jednostavno, bolji od Iraca. Bila bi, takođe, i fudbalska nepravda da selekcija koja je u grupi osvojila 27 od 30 bodova, ukupno ostvarila 10 pobjeda na 11 mečeva ne ode u Rusiju.