Držali se 38 minuta, pa se izgubili u narandžastom vrtlogu

Holandija ubjedljiva protiv Crne Gore u meču 5. kola kvalifikacija za SP. Očekivan poraz Radulovićevog tima, nažalost - i sa očekivanom razlikom

125976 pregleda 220 reakcija 65 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 04.09.2021. 23:18h
Završeno
22:32h

Kraj meča na "Filips areni", Holandija je pobijedila Crnu Goru 4:0.

Očekivan poraz crnogorskog tima, nažalost - i očekivano ubjedljiv, s obzirom na razliku u kvalitetu i brojne hendikepe našeg tima.

Poraz će se i brzo zaboraviti ako Radulovićevi momci u utorak pod Goricom savladaju Letoniju, u 6. kolu kvalifikacija za SP.

Iako u sastavu koji još nije igrao zajedno, Crna Gora se nije uplašila velikana u Ajndhovenu, dobro je ušla u meč i parirala Holanđanima u prvih 15. minuta.

Toliko je, međutim, bilo i potrebno da se i razlika u kvalitetu manifestuje na terenu, četa Luja van Gala počela je da napada u talasima.

Holandija - Crna Gora
foto: Sofascore

Nakon nekoliko dobrih šansi, prečke Klasena, domaćin je poveo u 38. minutu golom Depaja iz penala (faulirao ga je Lagator), ali ostaje dilema da li je koji minut prije toga španski sudija Hesus Hil Manzano trebao da pokaže penal i za Crnu Goru, kada je u holandskom šesnaestercu oboren Adam Marušić. 

Drugo poluvrijeme je počelo šansom Osmajića, pa još većom šansom Mugoše - propustio je napadač Inčona da kazni veliku grešku holandske odbrane, nakon čega se igra crnogorskog tima raspala.

Naši više nisu mogli da drže koncentraciju, popustila je posljednja linija, akcije u kojime su u prvom dijelu samo nijasne dijelile Holanđane od pogodaka, sada su pretvarane u golove.

Ponovo Depaj, pa Vajnaldum, na kraju Gakpo - 4:0 za Holanđane.

"Sokoli" su pali na 4. mjesto grupe G, iz pet mečeva imaju sedam bodova, ali bi pobjedom u utorak pod Goricom protiv Letonije ispunili septembarski plan, uprkos ubjedljivom i očekivanom porazu u Ajndhovenu.

Izmjena: 22:54h
22:22h

Nikola Vujnović je ušao umjesto Aleksandra Šćekića. 

22:21h

Ovako je Kodi Gakpo pogodio mrežu Crne Gore.

22:18h

76. minut: Holandija vodi 4:0. Prvi gol u dresu "oranja" postigao je 22-godišnji napadač PSV Ajndhovena Kodi Gakpo. I to na kakav način - vrhunskim udarcem sa više od 20 metara, iskosa sa lijeve strane.

22:15h

Ovako je novi vezista Pari Sen Žermena savladao Matiju Šarkića.

22:12h

70. minut: Kazna je ovoga puta bila još ekspresnija - Vajnaldum je pogodio za 3:0, nakon sjajne asistencije Berguisa.

22:10h

70. minut: Opet je Mugoša bio u prilici, opet se spetjao u završnici - nije iskoristio vezane greške De Lihta i De Fraja.

22:09h

Turska vodi 2:0 na Gibraltaru, u grupi G - pogodio je Čalhanoglu.

22:08h

Dvije izmjene u Crnoj Gori: Raičković umjesto Božovića, Hakšabanović umjesto Marušića.

22:03h

62. minut: Drugi gol za Holandiju, ponovo Memfis Depaj, koji je kaznio promašaj Stefana Mugoše.

Lopta je dugo bila u našem šesnaestrecu, Depaj je na kraju pogodio bliži ugao - silovitim udarcem, Šarkić je dohvatio loptu, ali je odbio u svoj gornji ugao.   

Izmjena: 22:07h
22:02h

60. minut: Sjajna odbara Matije Šarkića, nakon udarca Vajnalduma sa 20 metara.

21:59h

Turska vodi na Gibraltaru - pogiodio je Dervošoglu.

21:56h

55. minut: Velika, nestvarna šansa za Stefana Mugošu. Velika greška beka Fejnorda Malasije, koji je pokušao da vrati loptu svom golmanu, na kraju je prošla nekažnjeno. Napadač Inčona imao je u jednom momentu ispred sebe prazan veliki dio gola, odlučio je da još povede loptu, a onda je pokušao lijevom nogom - traljav udarac, nekoliko metara pored gola...

21:54h

Holanđani opasni kao i u prvom dijelu, dva puta je Beguis opasno raspalio iz daljine.

21:52h

51. minut: Druga izmjena u našem timu, umjesto Marka Vešovića na terenu je Marko Vukčevića.

21:48h

48. minut: Najbolja šansa za Crnu Goru - Šćekić je oduzeo loptu Vajnaldumu, Mugoša lansirao Osmajića, koji je izašao sam na Bajloua i loše šutirao lijevom nogom.

21:45h

Počelo je drugo poluvrijeme, izmjena u crnogorskom timu: umjesto Stefana Savića, na terenu je Marko Simić, koji je od defanzivca Atletika preuzeo i kapitensku traku.

21:44h

Gibraltar, u našoj grupi G, odolijeva Turskoj - rezultat na poluvremenu je 0:0, a Turci su promašili penal u 4. minut (Unal).

21:34h

Dobro su počeli meč momci Miodraga Radulovića, u sastavu u kojem prvi put nastupaju zajedno nisu se uplašili domaćina, fudbalske velesile.

Holanđani su, međutim, negdje od 15. minuta preuzeli inicijativu, a onda počeli da napadaju u talasima i da opasno da prijete.

Nakon nekoliko akcija u kojima je naša odbrana visila na samoj ivici, ali i udarca Depaja - odbrane Šarkića i prečke Klasena, tim Luja van Gala zasluženo je poveo u 38. minutu, iz penala.

Lagator je s obje ruke držao strijelca Depaja, potom ga oborio na travu, sudija Manzano je opravdano pokazao na bijelu tačku, ali ostaje velika dilema je li to mogao da uradi i koji minut ranije, kada je u holandskom šesnaestercu oboren Adam Marušić.

21:33h

Poluvrijeme na "Filips areni" - Holandija vodi protiv Crne Gore 1:0.

Bonus video: