Ovakvi kakvi smo, bolje i da ne idemo na Svjetsko prvenstvo

"Za Svjetsko prvenstvo se bori, nije to humanitarna manifestacija. Za nastup na Svjetskom prvenstvu potrebni su odlučnost, energija. želja... Ništa od toga Italija nije pokazala protiv Švedske, i ako tako bude u revanšu, bolje i da ne idemo u Rusiju", rekao je Tardeli
1 komentar(a)
italija, Foto: Reuters
italija, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.11.2017. 11:44h

Ne stišavaju se kritike u Italiji i strah da će "azuri" prvi put od 1958. godine propustiti Svjetsko prvenstvo.

Marko Tardeli, član slavne generacije koja je 1982. osvojila titulu i strijelac gola u finalu sa Njemačkom, smatra čak da je bolje da se to dogodi.

"Za Svjetsko prvenstvo se bori, nije to humanitarna manifestacija. Za nastup na Svjetskom prvenstvu potrebni su odlučnost, energija. želja... Ništa od toga Italija nije pokazala protiv Švedske, i ako tako bude u revanšu, bolje i da ne idemo u Rusiju", rekao je Tardeli.

Italija je poražena u Solni 1:0, revanš je sjutra u Milanu.

"Vidio sam Italiju koja se stalno vraća nazad, koja ne zna kako da napada. Priča da je sudija dozvolio oštru igru je smiješna. Zar Kjelini, Bonući, De Rosi.. mogu da se uplaše od jačeg duela. Ovaj tim nije pokazao ništa čime bi zaslužio Svjetsko prvenstvo", rekao je Tardeli, uz kritike selektoru Venturi.

"Ne mogu da shvatim odluku trenera da ostavi Insinjea na klupi. To je igrač klase, možda i jedini u ekipi", kazao je Tardeli.

Bonus video: