Puca se oko Vahida Halilhodžića, nema utakmice u Gvineji

Ja sam se na to navikao, za mene to ne predstavlja takav problem, ali igrači su zabrinuti, kazao je Vaha

10111 pregleda 0 komentar(a)
Vahu ne brinu pucnji oko njega, Foto: Reuters
Vahu ne brinu pucnji oko njega, Foto: Reuters

Selektor Maroka Vahid Halilhodžić i njegovi igrači nalaze se hotelu u glavnom gradu Gvineje Konakriju, i čekaju evakuaciju u sigurnu zonu, potvrdio je sam bosansko-hercegovački stručnjak francuskom "L'Equipu".

Marokanci su stigli u Gvineju na utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a našli se u centru sukoba.

"Cijeli dan čujemo pucnje u blizini. Čekamo dozvolu da dođemo do aerodroma. Zatočeni smo. Avion nas čeka, no ne smijemo krenuti. A do zračne luke imamo 45 minuta ili jedan sat. Sigurnost nije zajamčena kad se čuju pucnjevi", rekao je Halilhodžić.

"Ne znamo što se vani događa. Smješteni smo nedaleko od predsjedničke palače. Rekao bih da na ulicama nema puno ljudi, ali vidio sam da vojnici trče. Ne znamo. Igrači su nemirni, zabrinuti. Ja sam naviknut, za mene to ne predstavlja takav problem. Ali situacija je bizarna", nastavio je i dodao da bi im marokanske vlasti trebale pomoći te da se nadaju povratku kući prije mraka.

Vojnici su digli pobunu, a u kratkom snimku državne televiziji rekli su da su raspustili vladu. Nekoliko je izvora reklo da iza pobune stoje pripadnici elitne jedinice nacionalne vojske pod vodstvom bivšega francuskog legionara Mamadua Doumbaja Ministarstvo obrane je, međutim, saopštilo da je našad pobunjeničkih snaga na predsjedničku zgradu odbijen i da je sve navedeno laž.

Bonus video: