Italiji rekord, Flik postrojio "elf", Poljaci brojali do sedam a Kosovo izvuklo remi u nadoknadi

Italija promašila penal u Švajcarskoj u utakmici bez golova, ali su "atzuri" novi svjetski rekorder sa 36 utakmica bez poraza

10164 pregleda 2 komentar(a)
Buksa je za poluvrijeme dao tri gola, Foto: REUTERS
Buksa je za poluvrijeme dao tri gola, Foto: REUTERS

U večernjim utakmicama kvalifikacija za Mundijal, samo Italija nije opravdala ulogu favorita. za to je "krivac" sjajni golman Švajcaraca Jan Zomer, koji je u 55. minutu odbranio penal Žoržinju zvanično najboljem igraču u Evropi u posljednjoj godini.

Italija je tako vezala drugi remi, nakon onog prije tri dana kući sa Bugarima. A Robertu Manćiniju rekordna u svijetu 36. utakmica bez poraza

Poljska je bila najubjedljivija u San Marinu - 7.1, dva gola Levandovskog i asistencija Linetiju do poluvremena, uz pogodak Sviderskog, a u drugom nije igrao. Umjesto njega je ušao Adam Buksa i kompletirao je het-trik napadač Nju Inglanda.

Njemačka Hansija Flika je sa 6:0 dobila Jermeniju, a u prvih 15 minuta dva je gola dao Serž Gnabri. Na poluvremenu 4:0 (Rojs i Verner). U nastavku Hofman i Adejemi za 12 bodoav "elfa" u pet utakmica i prvo mjesto u grupi sa dva boda više do Jermenije.

U istoj grupi Rumunija je sa 2:0 dobila Lihtenštajn sa dva rana gola (Toska 11, Manea 18).

Španija je sa 4:0 dobila Gruziju, na poluvremenu je bilo 3:0 (Gaja 14, Soler 25, F. Tores 41), u nastavku je pogodio još Sarabija.

Španija ima 10 bodova nako 5. kola, ali Švedska ima devet iz tri utakmice!

Kosovo je remiziralo sa Grčkom - 1:1.

U nadoknadi poluvremena goste je doveo u vođstvo Anastasios Douvukas iz Utrehta, a u nadoknadi utakmice Vedat Murići je postavio konačan rezultat.

Bonus video: