Menadžer nagovijestio: Žoržinjo bi mogao da se vrati u Italiju

Žoržinjo je na ljeto 2018. godine iz Napolija prešao u Čelsi za 50 miliona funti

9715 pregleda 0 komentar(a)
Žoržinjo, Foto: Reuters
Žoržinjo, Foto: Reuters

Fudbaler Čelsija Žoržinjo mogao bi da napusti klub i prije isteka ugovora 2023. godine, rekao je danas njegov menadžer.

Menadžer Žoao Santoš rekao je da bi "povratak u Italiju bio san za Žoržinja".

Žoržinjo je na ljeto 2018. godine iz Napolija prešao u Čelsi za 50 miliona funti.

"On ima ugovor sa Čelsijem do juna 2023. Za njega bi bio san da se vrati u Italiju, nadamo se poslije osvajanja Svjetskog prvenstva. Vidjećemo kako će izgledati tržište za par godina i kakva je situacija", rekao je Santoš za radio Bjankonera.

Žoržinjo je bio jedan od najboljih igrača Čelsija prošle sezone, sa kojim je osvojio Ligu šampiona, ali i reprezentacije Italije, sa kojom je postao prvak Evrope i smatra se glavnim kandidatom za Zlatnu loptu. On je proglašen za najboljeg igrača Evrope u prošloj sezoni.

"Mislim da Žoržinjo ima dobru šansu da osvoji Zlatnu loptu, mi uglavnom tu razmišljamo o Lionelu Mesiju ili Kristijanu Ronaldu, ali niko nije osvojio toliko trofeja ove godine kao Žoržinjo", naveo je Santoš.

Za Žoržinja su bili zainteresovani Inter i Roma, a italijanski mediji su spekulisali da bi fudbaler u slučaju odlaska iz Čelsija, mogao da pređe u Juventus.

Santoš je rekao da je Juventus poslao ponudu za Žoržinja kada je trener bio Mauricio Sari 2019/2020. Njih dvojica su sarađivali u Napoliju i jednu sezonu u Čelsiju.

Bonus video: