Skandal u reprezentaciji BiH - menadžer platio da mu golman brani

N1 nije saopštio za kojeg igrača je plaćeno da nastupi, ali s obzirom na to da je u pitanju golman može biti samo Nikola Vasilj ili Kenan Pirić, koji ga je zamijenio u 58. minutu. Možda je zbog toga Asmić Begović optužio selektora i rukovodstvo Saveza da su kriminalci

13992 pregleda 6 komentar(a)
Optužio selektora i rukovodstvo Saveza da su kriminalci: Asmir Begović, Foto: Reuters
Optužio selektora i rukovodstvo Saveza da su kriminalci: Asmir Begović, Foto: Reuters

Na Balkanu se uvijek priča o uticaju menadžera i klubova na pozivanje igrača u reprezentacije, a sada je u Bosi i Hercegovini izbio skandal.

Među „zmajeve” su često pozivani fudbaleri i pored toga što u svojim klubovima uopšte ne igraju, a N1 televizija je došla u posjed prepiske u kojoj se jedan poznati fudbalski menadžer hvali kako je završio posao za svog klijenta, koji će, prema onome što stoji u prepisci, dobiti priliku igrati na utakmici BiH - Kostarika, koja je odigran 27. marta ove godine.

Fudbalski agent unaprijed je znao kada i kako će njegov klijent zaigrati u državnom dresu, a za to je, kaže, i platio nekome u N/FSBiH.

„Moj mora bit’ pozvan i mora branit’ prijateljsku 27.3. protiv Kostarike! Tako sam dogovorio i kaparu dao”, stoji u dijelu prepiske.

Sve što je menadžer napisao na kraju se i obistinilo. Njegov klijent zaista jeste zaigrao u prijateljskom susretu protiv Kostarike, što predstavlja čvrst dokaz da je barem jedan igrač u reprezentaciji „kupio” svoje mjesto u nacionalnoj selekciji.

Pregledajući dalje dopisivanje, jasno se može uočiti kako je fudbalski agent prije vremena takođe upoznat i sa pozivima drugih reprezentativaca, koji nisu njegovi klijenti, što ukazuje na uvezanost sa ljudima koji vladaju fudbalom u BiH.

Na okupljanju reprezentacije danas je održana i posljednja press konferencija uoči kvalifikacione utakmice sa reprezentacijom Kazahstana.

Selektor Ivajlo Petev osvrnuo se kratko na optužbe Asmira Begovića, sada već sigurno bivšeg reprezentativnog golmana, koji je selektora, predsjednika saveza Vicu Zeljkovića i Zvjezdana Misimovića nazvao kriminalcima.

Na pitanje kako komentariše optužbe Asmira Begovića, Petev je odgovorio:

„Nikako.”

N1 nije saopštio za kojeg igrača je plaćeno da nastupi, ali s obzirom na to da je u pitanju golman može biti samo Nikola Vasilj ili Kenan Pirić, koji ga je zamijenio u 58. minutu.

Možda je zbog toga Begović bio tako oštar...

Bonus video: