I najbolji griješe: „Gazeta” posvetila tekst zlatnom dječaku Đenove, a het-trik dao igrač iz MLS lige

Gol Albaniji i het-trik protiv San Marina dao je 25-godišnji napadač MLS ligaša Nju Inglend Revolušn, a u „Gazeta delo sportu” su pomislili da je to uradio sedam godina mlađi Aleksander Buksa, koji je ovog ljeta kao slobodan igrač stigao u Đenovu

5973 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Poljska je dala 11 golova Albaniji i San Marinu, čime je napravila pravu uvertiru za duel sa Engleskom, u kojem bi je pobjeda vratila u igru za direktan odlazak na Mundijal u Kataru.

Na ta dva susreta četiri puta se upisao Adam Buksa i natjerao „Gazetu delo sport” da mu posveti veliki tekst.

Problem je, međutim, što je jedan od vodećih sportskih dnevnika na planeti napravio veliku grešku. U tekst je napisao da je Buksa zlatni dječak Đenove, ali je potpuno promašio temu.

Gol Albaniji i het-trik protiv San Marina dao je 25-godišnji napadač MLS ligaša Nju Inglend Revolušn, a u „Gazeti” su pomislili da je to uradio sedam godina mlađi Aleksander Buksa, koji je ovog ljeta kao slobodan igrač stigao u Đenovu.

Kada su shvatili kakav kiks su napravili, obrisali su ga sa portala. I najbolji griješe...

I nije samo problem što se upecala „Gazeta”, već je istu grešku napravio i jedan poljski dnevnik. Zapravo, otišao je i korak dalje, jer je Kamila Pjontkovskog prekrstio u Jakuba!

Bonus video: