Peleu uklonjen tumor sa debelog crijeva

Prije nekoliko dana 80-godišnji Pele je na društvenim mrežama objavio kako je u bolnicu otišao na rutinske preglede koje ranije nije mogao da obavi zbog pandemije koronavirusa

3177 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Instagram
Foto: Instagram

Legendarni brazilski fudbaler Pele već šest dana boravi u bolnici u Sao Paulu, gdje će biti zadržan do daljnjeg, objavio je AFP.

Prije nekoliko dana 80-godišnji Pele je na društvenim mrežama objavio kako je u bolnicu otišao na rutinske preglede koje ranije nije mogao da obavi zbog pandemije koronavirusa.

Po dolasku je Pele u bolnici zadržan i dugo vremena nije bilo poznato iz kojih razloga je ostao tako dugo u bolnici, zbog čega je postojala sumnja u njegovo zdravlje.

Neki brazilski mediji u posljednje su vrijeme objavljivali kako su se pojavili „zdravstveni problemi“ koji su slučajno otkriveni tokom pregleda, a potom je sam Pele otkrio o čemu se radi.

"U subotu sam podvrgnut operaciji kako bi ljekari uklonili tumor koji se pojavio na debelom crijevu", objavio je Pele koji je u posljednje vrijeme ionako krhkog zdravlja.

"Operacija je prošla uspješno i hvala svim ljekarima na tome. S osmjehom ulazim u nove borbe".

Bonus video: