Vukotić pred Italiju: Greške moramo da svedemo na minimum

Mlada fudbalska reprezentacija danas u Vićenci (17.30) igra sa Italijom u nastavku kvalifikacija za EP

5846 pregleda 7 komentar(a)
”Italija je fizički superiorna”: Vukotić, Foto: FSCG
”Italija je fizički superiorna”: Vukotić, Foto: FSCG

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore je u petak doživjela prvi poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, bolja je bila Švedska pod Goricom rezultatom 3:1, a sada izabranike Miodraga Vukotića čeka još veće iskušenje - duel sa Italijom (danas od 17.30) u 4. kolu u Vićenci.

Nema dileme, “azuri” su favoriti, a do sada su u grupi F odigrali samo jedan meč, i to protiv Luksemburga prije četiri dana kada su slavili 3:0.

Crna Gora je protiv Švedske odigrala veoma dobro, ali je rezultat izostao. - Ne mogu da kažem da nisam zadovoljan igrom protiv Šveđana, ali rezultat govori sve. On nas nije ispratio, a mislim da smo zaslužili više. Protiv jake selekcije imali smo svojih trenutaka, stvorili smo nekoliko dobrih šansi, izjednačili poslije njihovog prvog gola, mogli da damo gol i za 2:2. Umjesto da iskoristimo pozitivne stvari, desilo se da budemo kažnjeni - rekao je Vukotić.

Italija u svom sastavu ima igrače iz Serije A, neki su i nosioci igre u svojim ekipama.

- Nastupaju u Serija A i to govori kakav kvalitet imaju. Trudićemo se da što bolje oporavimo momke od teškog meča sa Šveđanima, kao i da uradimo sve što možemo da ostvarimo pozitivan rezultat - istakao je Vukotić.

Pričao je Vukotić i o defanzivnim problemima.

- U našoj ligi imamo 10 klubova, a samo dva mlada fudbalera igraju na štoperskim pozicijama. To su Obradović i Perišić. Znamo da Milić već duže ne igra za Dinamo, već samo za njegov B tim. Ne dolazi iz takmičarskog ritma i tu smo u problemu. Nemamo odakle da crpimo igrače. Ima mlađih momaka iz omladinske selekcije, ali mislim da su još dorasli ovom nivou. Probaćemo da izvučemo maksimim iz tima koji je tu. Greške da se svedu na minimum, a onda će i šanse za uspjehom biti veće - rekao je Vukotić i najavio da će biti promjena u timu u odnosu na prošli meč:

- Ne samo zbog igre, već moramo da osvježimo ekipu. Italija je na fizičkom planu superiorna, a mi smo se dosta potrošili u prethodnoj utakmici - zaključio je Vukotić.

Bonus video: