Dobar otpor u Vićenci: Crna Gora izgubila od Italije

Jedini gol postigao Lorenco Kolombo u 53. minutu

9512 pregleda 6 komentar(a)
Milić (arhiva), Foto: Savo Prelević
Milić (arhiva), Foto: Savo Prelević

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je danas od Italije 1:0 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Italija je tokom čitavog meča bila bolji rival, a slavila je zahvaljujući pogotku Lorenca Kolomba u 53. minutu - 19-godišnji napadač Milana na pozajmici u SPAL-u lako se oslobodio Ognjena Obradovića i pogodio na asistenciju Raula Belanove.

Očekivano, duel u Vićenci protekao je u dominaciji mladih "azura", ali je u većem dijelu odbrana Crne Gore, koja je bila prilično nesigurna u duelu sa Švedskom prije četiri dana, odradila dobar posao.

Dva puta je probijena defanziva, ali je Ivezić oba puta dobro reagovao nakon šuteva Kanseljerija u 28. i Kolomba u drugom minutu sudijske nadoknade.

U takvom odnosu snaga bilo je, ipak, nerealno očekivati da će se Crna Gora sačuvati do kraja...

Kada je Kolombo otvorio utakmicu, gosti su se pomjerili naprijed, Nikola Krstović prvi put priprijetio iz daljine...

"Azuri" su učvrstili blok, preko rezerviste Luke imali nekoliko ofanzivnih akcija i šansi, a kazna je mogla da stigne u finišu, kada Krstović sa ivice šesnaesterca šutirao snažno, ali pravo u golman Karnesekija, koji refleksnom reakcijom sačuvao pobjedu.

Nakon četiri odigrana meča tim Miodraga Vukotića ima četiri boda i nalazi se na 4. mjestu.

U ostalim mečevima grupe F Bosna i Hercegovina je remizirala sa Švedskom (1:1), a identičnim rezultatom završen je meč Luksemburga i Republike Irske.

U narednom kolu, 8. oktobra Crna Gora gostuje Švedskoj.

ITALIJA - CRNA GORA 1:0 (0:0)

Vićenca - "Romeo Menti" stadion. Gledalaca 1.000. Sudija: Espen Eskas (Norveška). Strijelac: Kolombo u 53. minutu. Žuti kartoni: Udoje, Kalafijori (Italija), Obradović, Bojović (Crna Gora).

Italija: Karneseki - Belanova, Okoli, Lovato, Udoje (od 73. Kalafijori) - Riči, Tonali, Rovela (od 92. Beraskini) - Jeboa (od 68. Mulatijeri), Kanseljeri (od 92. Ferarini) i Kolmbo (od 68. Luka).

Crna Gora: Ivezić - Ražnatović, Obradović, Milić, Pešukić - Brnović (od 46. Divanović), Janjić (od 72. Matanović) - Sijarić (od 83. Striković), Vukotić (od 72. Mijović), Vukčević (od 46. Bojović) - Krstović.

Bonus video: