Irci dobili šta su htjeli, Dablin rješava dilemu

Danci nijednog trenutka nisu iskoristili tehničku superiornost u odnosu na rivala, koji je bez većih problema odbijao napade domaćina, daleko od svog gola
2 komentar(a)
danska irska, Foto: Reuters
danska irska, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.11.2017. 21:47h

Irska je ostvarila ono što je željela i na način na koji je planirala - ostrvska selekcija blokirala je sve puteve ka svom golu, limitirala ofanzivne potencijale Danske, izvukla remi bez golova u Kopenhagenu i sa velikim optimizmom čeka revanš u Dablinu.

Danci nijednog trenutka nisu iskoristili tehničku superiornost u odnosu na rivala, koji je bez većih problema odbijao napade domaćina, daleko od svog gola.

Samo dva puta su gosti bili u opasnosti.

Prvi put iz iste akcije sredinom prvog poluvremena, kada je golman Rendolf odbio je šut Eriksena sa 20-ak metara, da bi Sisto iskosa sa desne strane poslao loptu kraj lijeve stative.

Drugu šansu Danska je imala u 90. minutu, ali je Rendolf izbacio loptu u korner, nakon pokušaja Poulsena.

Cijela utakmica odvijala se uglavnom u prostoru od centra do šesnaesterca Irske, sporadična ubacivanja u šesnaesterac lako su rješavali defanzivci Martina O'Nila, bez apsolutno nikakvog rizika.

Na drugoj strani, udarac Dafija glavom iz prekida u posljednjem minutu meča, koji je lako uhvatio Šmajhel, bilo je sve što su gosti uradili pred golom protivnika.

Biće, sigurno, drugačije u utorak, kada će "zeleno-bijela" armija navijača bodriti svoj tim u pokušaju da se poslije 16 godina vrati na najveću svjetsku scenu.

Bonus video: