Brazilci propuštaju naredno kolo Premijer lige

Savez je uputio pismo Fifi u kojem traži da obavijesti klubove da nemaju pravo da koriste brazilske fudbalere u narednih pet dana od završetka posljednjeg termina rezervisanog za mečeve reprezentacije. To znači da će igrači klubovima biti na raspolaganju tek 15. septembra

3323 pregleda 0 komentar(a)
Alison, Foto: Reuters
Alison, Foto: Reuters

Pojedini brazilski fudbaleri, koji nastupaju u Premijer ligi propustiće mečeve četvrtog kola, pišu ostrvski mediji.

Pet engleskih klubova - Mančester junajted, Mančester siti, Liverpul, Čelsi i Lids odbili su da puste brazilske fudbalere da se priključe reprezentaciji tokom kvalifikacionih mečeva za Svjetsko prvenstvo zbog pravila o karantinu, a sada je Fudbalski savez Brazila spremio osvetu.

Savez je uputio pismo Fifi u kojem traži da obavijesti klubove da nemaju pravo da koriste brazilske fudbalere u narednih pet dana od završetka posljednjeg termina rezervisanog za mečeve reprezentacije. To znači da će igrači klubovima biti na raspolaganju tek 15. septembra.

Fifa je obavijestila klubove o pravilu "pet dana". To znači da će Mančester junajted biti bez Freda, Lids bez Rafinje, a Siti bez Edersona i Žezusa. U ekipi Čelsija neće biti Tijaga Silve, dok menadžer Liverpula, Jirgen Klop neće moći da računa na Alisona, Fabinja i Firmina.

Igrači Junajteda i Čelsija osim utakmice u Premijer ligi, propustiće i prvo kolo Lige šampiona, dok će Liverpul i Siti moći da računaju na Brazilce, budući da oni mečeve u Ligi šampiona igraju u srijedu kada će isteći "suspenzija".

Intresantno, Fudbalski savez Brazila je napravio i jedan izuzetak. Oni nijesu tražili da fudbaler Evertona, Rišarlison bude pošteđen klupskih obaveza ovog vikenda. Brazilci imaju dobar odnos sa Evertonom, jer su "karamele" dozvolile Rišarlisonu da igra na Olimpijskim igrama i Kopa Americi ovog ljeta.

Ukoliko klubovi odbiju ovu naredbu, Fifa će ih žestoko kazniti.

Bonus video: