U subotu crnogorski derbi, Mijović poručuje: Bolji smo od Sutjeske

Budućnost u Nikšić dolazi sa sedam bodova manje u odnosu na Sutjesku. Meč počinje u 18 časova

7249 pregleda 13 komentar(a)
Mijović, Foto: Savo Prelević
Mijović, Foto: Savo Prelević

Reprezentativna pauza je završena, nastavlja se Telekom Prva crnogorska fudbalska liga, a već u narednom, 7. kolu na programu je najveći crnogorski derbi - Sutjeska - Budućnost.

Duel u Nikšiću počinje u subotu u 18 časova, a Budućnost u meč ulazi sa sedam bodova zaostatka u odnosu na Sutjesku.

Derbi je prilika da tim Aleksandra Nedovića uhvati priključak sa vrhom tabele, ali to protiv Sutjeske neće biti lako. Nikšićani su lideri, igraju dobro i bez poraza su u dosadašnjem dijelu šampionata.

“Sigurno je da nas čeka teška utakmica protiv velikog rivala i ekipe koja je neporažena ove sezone. Sutjeska igra odličan fudbal i zaslužuje svaki respekt. Međutim, svjesni smo da imamo kvalitet, analiziraćemo još protivnika i pokušaćemo da iskoristimo sve mane rivala. Iskreno, koncentrisani smo na sebe, uradićemo sve da nametnemo našu igru i vratimo se u Podgoricu sa tri boda”, kazao je fudbaler Budućnosti, Lazar Mijović.

Budućnost već šest vezanih mečeva ne zna za poraz od velikog rivala. U posljednjem meču, odigranom u aprilu u Nikšiću, Podgoričani su slavili 1:0 i osigurali titulu. Gol je postigao upravo Mijović.

“To je sigurno jedan od ljepših trenutaka u mojoj dosadašnjoj karijeri. Uvijek se rado sjetim tog gola, ali sve se to zaboravlja. Ne živi se od prošlosti, a nama je u mislima samo derbi koji nas čeka”, poručio je Mijović.

Pred odlazak na pauzu Budućnost je savladala Zetu 5:1. Bila je to tek druga pobjeda u ligi, nakon trijumfa protiv Podgorice u 4. kolu.

“Ta utakmica je uticala pozitivno na samopouzdanje. Vjerujem da ćemo da ponovimo dobre stvari i da ćemo da budemo 100 odsto koncentrisani. Iskreno, mislim da smo bolja ekipa od Sutjeske, ali to treba da dokažemo na terenu. Bitno je da svi budemo kao jedan i mislim da nam uspjeh onda neće izmaći”.

Mijović je protiv Zete postigao svoj prvi gol ove sezone.

“Bio sam povrijeđen, ali se sada osjećam mnogo bolje i spreman sam sto odsto. Gol protiv Zete mi mnogo znači, jer nisam bio baš efikasan na startu sezone, ali nadam se da će u međuvremenu to da se promijeni”, jasan je mladi reprezentativac Crne Gore.

Bonus video: