Budućnost: Pokradeni smo u Nikšiću, tuđe nećemo svoje ne damo

"Ono što nam pripada na terenu i što naši igrači i stručni štab zasluže - neće niko otimati. Pogotovo ne na način na koji je to uradio arbitar Mileta Sćepanović u Nikšiću", stoji u saopštenju.

14809 pregleda 210 reakcija 51 komentar(a)
Detalj u šesnaestercu Sutjeske, Foto: Printscreen
Detalj u šesnaestercu Sutjeske, Foto: Printscreen

Budućnost je u najvećem derbiju crnogorskog prvenstva protiv Sutjeske "direktno oštećen (iliti pokraden) od glavnog sudije meča Milete Šćepanovića", saopštio je podgorički klub.

U saopštenju se navodi da je "spornih odluka arbitra iz Podgorice bilo više, ali prelomna koja je direktno uticala na ishod utakmice se desila u 50. minutu... pri rezultatu 0:0 - Ivanovića je pred očima kompletne crnogorske javnosti u kaznenom prostoru oštro srušio igrač domaćih Bubanja i kada su svi očekivali da glavni sudija dosudi kazneni udarac za naš tim (i na stadionu i pored malih ekrana), Šćepanović je samo 'zažmurio' na očiglednu situaciju".

"Da je Šćepanović morao da pokaže na bijelu tačku, govori činjenica da je bio odlično postavljen i da se sve desilo upravo ispred njega - na nekih par metara. Arbitar koji ima FIFA značku nije mogao da ne vidi čist penal, pa se postavlja logično pitanje: da li je Šćepanović namjerno 'zažmurio' i time direktno uticao na rezultat u crnogorskom derbiju?", navodi se u saopštenju.

Iz kluba ističu i da "Šćepanović kao Podgoričanin nije smio da dobije da vodi utakmicu Budućnosti u okršaju sa Sutjeskom, jer se dan prije utakmice digla 'hajka' i pritisak kako Podgoričanin svira Podgoričanima u Nikšiću i kako to već unaprijed nešto govori".

Iz Budućnosti navode da se "Mileta Šćepanović dokazao kao neko ko ne razumije fudbal i ne čita igru... pa je pravo pitanje šta radi Sudijska komisija FSCG i koga regrutuje za glavne arbitre".

U saopštenju se navodi da je Budućnost ćutala "prošle sezone (proljećnji dio) gdje je takođe bilo kardinalnih grešaka na račun naše ekipe, ali je obrazloženje od strane arbitara bilo - ‘što se žalite, 'bježite' 20 bodova najbližem?”

"Da li je nama neko poklonio tu prednost pitali smo se tada? Da li to znači da, ako smo pokazali najveću superiornost od kako se igra crnogorska liga, treba neko da 'vježb'” na nama i uskraćuje ono što nam pripada?", navodi Budućnost, uz napomenu da "klub još boli teška eliminacija iz Evrope", ali uz opasku da "sa sličnim suđenjem kao u derbiju i generalno kompletnim suđenju na nivou lige, teško da možemo da iskoračimo sa dna na kome je domaće prvenstvo".

Budućnost navodi da je drastično oštećena i protiv Podgorice i Dečića, ali da "više nema ćutanja".

"Ono što nam pripada na terenu i što naši igrači i stručni štab zasluže - neće niko otimati. Pogotovo ne na način na koji je to uradio arbitar Mileta Sćepanović u Nikšiću", stoji u saopštenju.

Od nadležnih organa FSCG, Budućnost traži izuzeće Šćepanovića sa svih utakmica Budućnosti Podgorica do kraja sezone, kao i "drakonsku kaznu za Šćepanovića".

"Ukoliko izostane reakcija Fudbalskog saveza Crne Gore i ljudi koji odlučuju i koji rukovode takmičenjem Telekom Prve lige nakon ovakvog sramotnog i perfidnog suđenja u crnogorskom derbiju, mi kao klub nećemo sjedjeti skrštenih ruku. To mora da bude svima jasno", navodi Budućnost uz zaključak:

"Tuđe nećemo, ali svoje ne damo!".

Bonus video: