Nikšićani prekinuli crni niz protiv Budućnosti, Marković jasan: Samo je titula u mislima

Nikada nisam jurio nagradu prvog strijelca, bitniji su mi rezultati ekipe. Radije bih da vratimo trofej u Nikšić - kaže napadač Sutjeske Božo Marković

9207 pregleda 11 komentar(a)
Božo Marković, Foto: FK Sutjeska
Božo Marković, Foto: FK Sutjeska

Reprezentativna pauza nije poremetila fudbalere Sutjeske. Nikšićani su i u nastavku sezone nastavili s dobrim partijama, a da su trenutno najbolji tim u ligi potvrdili su u subotu kada su na domaćem terenu u okviru 7. kola Telekom Prve crnogorske fudbalske lige minimalnim rezultatom bili bolji od velikog rivala - Budućnosti.

Time je Sutjeska prekinula niz od šest mečeva bez pobjede protiv aktuelnog šampiona i nakon sedam kola pobjegla mu na 10 bodova u borbi za pehar.

Ipak, napadač „plavih” Božo Marković smatra da je još rano govoriti o tituli, te da njegov tim ide utakmicu po utakmicu i u svaku od narednih 29 ulazi s istim ciljem - da pobijedi.

„Lijepi su utisci nakon derbija. Bila je izjednačena utakmica. Imali smo zrelije šanse - ja sam imao dobru priliku, Marušić prečku. Oni su imali šanse preko Ivanovića. Da smo bolje realizovali kontre u finišu, mogli smo da postignemo još koji gol. Ali, najvažnije je da smo pobijedili, da smo prekinuli taj negativan niz u derbijima”, rekao je Marković na početku razgovora za „Vijesti”.

Sutjeska je upisala šest pobjeda i remi. Golgeter je očekivao ovakav start kraj Bistrice.

„Dovedena su prava pojačanja, ostao je kostur ekipe. Momci, koji imaju veliki kvalitet, a koji su ranije manje dobijali priliku, sada su dobili veću šansu. Imamo 20 igrača koji u svakom momentu mogu da odgovore svim zadacima. U Evropi smo pokazali da ćemo imati dobru sezonu. Šef nas je rotirao da budemo svježi. Nadam se da ćemo nastaviti s ovakvom igrom”, poručuje Marković.

Marković
Markovićfoto: FK Sutjeska

Pojačanja su se dobro uklopila, period adaptacije se nije osjetio.

„Dosta se poznajemo između sebe. Pojačanja su u pravom smislu što su i pokazali. Odlično su prihvaćeni. I mladi igrači su dobili povjerenje tako da sve ide u najboljem redu”, ocijenio je napadač „plavih”.

U narednom kolu Sutjeska dočekuje Petrovac, a onda slijede dva gostovanja - Mornaru na kraju prvog i Podgorici na početku drugog kruga.

„Gledamo samo od utakmice do utakmice. Petrovac je u sjajnoj formi, dijele drugo mjesto s Iskrom i Mornarom. Prednost je što igramo na domaćem terenu, nakon derbija imamo dobru podlogu i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu”.

Marković
Markovićfoto: FK Sutjeska

Marković je ove sezone postigao tri pogotka. Prethodne je bio najbolji strijelac šampionata.

„Nikada nisam jurio titulu prvog strijelca, bitniji su mi rezultati ekipe. Ali, u svakom slučaju, ne bi mi bilo krivo ako bih opet bio najbolji. Pristao bih na to. Ali, radije bih da vratimo titulu u Nikšić, nego da postanem prvi strijelac”, zaključio je Marković.

Bonus video: