Završen prvi “Trofej Nikšića”: Pobjednik ekipa Baćović, finalisti donirali 500 eura za liječenje Sofije Šušić

U duelu za treće mjesto Kastel je bio bolji od Nikšića 5:2

3484 pregleda 52 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Trofej Nikšića
Foto: Trofej Nikšića

Finalnim duelom između ekipa Baćović i Pop sinoć je u Sportskom centru završen turnir u futsalu “Trofej Nikšića”, a slavila je ekipa Baćović - 2:1.

Golove za pobjednički sastav postigli su Barović i Mugoša, dok je za poraženu ekipu strijelac bio Bulatović.

U duelu za treće mjesto Kastel je bio bolji od Nikšića 5:2. Za Kastel su pogađali Miličić, Efović, Gojačanin i Adžić dva puta, dok su za tim Nikšića strijelci bili Vučković i Nikolić.

Na turniru je učestvovalo 16 ekipa koje su bile podijeljene u četiri grupe, a pored timova koji nastupaju u opštinskoj ligi, nastupali su i timovi iz Prve futsal crnogorske lige, kao i timovi iz Kolašina, Plužina i Budve.

Trofej Nikšića
foto: Trofej Nikšića

“Poslije dužeg vremena imali smo jedan ovakav turnir u našem gradu i možemo reći da je opravdao sva očekivanja. Svih sedam dana, koliko je trajao, bilo je veoma interesantnih mečeva i još jednom se dokazalo da je Nikšić i grad futsala. Plan nam je da ovaj turnir postane tradicionalan, tako da je ovo tek prvi korak u našoj misiji, koji je bio uspješan, a to zaključujemo i po reakciji svih onih koji su imali prilike da budu u Sportskom centru prethodnih sedam dana. Veoma nam je drago da smo imali priliku da ugostimo i ekipe iz Kolašina, Budve i Plužina, kao i igrače iz regiona koji su nastupali za neke od ekipa, a nadamo se da će već naredne godine turnir biti brojniji i da će osim timova iz Crne Gore, gostovati i timovi iz okruženja. Svakako da ne bi mogli sami realizovati kompletnu akciju, pa se još jednom zahvaljujemo pokroviteljima Opštini Nikšić i Sportskom centru, kao i brojnim sponzorima. Futsal u Nikšiću živi. Pozdrav do naredne godine”, poručili su organizatori turnira.

Trofej Nikšića
foto: Trofej Nikšića

Za najboljeg igrača turnira izabran je Aleksandar Oradović iz pobjedničkog tima, za najboljeg golmana proglašen je golman ekipe Pop Dejan Ćalasan, dok su nagradu za najboljeg strijelca podijelili Aleksandar Bezmarević (Pop) i Filip Mitrović (Nikšić) koji su postigli po šest golova.

Nagradu za najperspektivniju ekipu dobila je ekipa Young Boys iz Plužina, a za fer-plej ekipa Budve.

Najboljoj ekipi pripala je novčana nagrada od 1.500 eura, drugoplasirani tim je dobio 1.000, a trećeplasirani 500 eura. Finalisti turnira, ekipe Baćović i Pop, donirali su zajednički 500 eura za liječenje Sofije Šušić.

Bonus video: