Kraljevski povratak CR7, Benzema nema manu

Portugalski velikan odmah zablistao u dresu Mančester junajteda, het-trik Francuza protiv Selte

5813 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Novi početak Kristijana Ronalda u Mančester junajtedu obećava samo jedno - novu dominaciju golgetera u engleskom fudbalu.

I sa 36 godina CR7 je spreman za izazove u Premijer ligi, a sada - kada imaju igrača sa najmanje 20 golova u sezoni - i “crveni đavoli” su ekipa koja s pravom puca na najveće trofeje.

Portugalac se publici na “Old trafordu” predstavio sa dva pogotka u pobjedi nad Njukaslom (4:1), a utisak je da je to uradio bez posebnih napora...

Blistao je i njegov bivši saigrač iz Real Madrida - Karim Benzema. Bio je strijelac tri puta u goleadi sa Seltom (5:2) i poslije četiri kola u La Ligi ima učinak od čak pet pogodaka i četiri asistencije.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Mendi (Čelsi) - nesavladiv protiv Aston Vile, iako je izgledalo nemoguće da gosti iz Birmingema ne zatresu mrežu na “Stamford bridžu”.

ODBRANA

Kulibali (Napoli) - potpisao je pobjedu protiv Juventusa, koja za navijače uvijek vrijedi mnogo više od sama tri boda. Senegalac je dočekao grešku odbrane i golmana Juvea i bio je spreman da je iskoristi.

Tijago Silva (Čelsi) - polako se vraća u prepoznatljivu formu. U subotu je protiv Vile bio - maestralan, pogotovo u kreiranju akcija svoje ekipe.

SREDINA

Fabinjo (Liverpul) - Jirgen Klop je konačno “zakrpio” odbranu, pa Fabinjo može da bude ono što u stvarnosti jeste - vezista. Protiv Lidsa je bio strijelac za 2:0, to mu je prvi pogodak od juna prošle godine.

Lemar (Atletiko Madrid) - Francuz voli da se poigrava, kao da je i Dijego Simeone riješio da ga takvog i prihvati. Argentincu se vratilo - Lemar mu je donio trijumf protiv Espanjola u 99. minutu.

Rebić (Milan) - loša forma sa Eura je prošlost, Rebić je “namjestio” glavu i posvetio se Milanu. Njegove dvije asistencije su omogućile rutinske pogotke Rafaelu Leau i Zlatanu Ibrahimoviću u pobjedi nad Lacijom.

NAPAD

Ronaldo (Mančester junajted) - niko nije ni sumnjao da će obilježili debitantsku utakmicu po povratku u Junajted. Bio je dvostruki strijelac u laganom trijumfu nad Njukaslom - 4:1.

El Šaravi (Roma) - preživjela je Roma more šansi protiv Sasuola, a onda se pojavio Faraon i u sudijskoj nadoknadi pogodio za nova tri boda. To je gol po kojem će se pamtiti i 1.000. utakmica Žozea Murinja u trenerskoj karijeri.

Benzema (Real Madrid) - Francuz je sve ono što trener može da poželi od svog napadača, a Karlo Anćeloti je od njega dobio het-trik u meču sa Seltom.

Salah (Liverpul) - ušao je u klub velikana, gol protiv Lidsa mu je bio 100. u Premijer ligi. Od toga je 98 postigao u dresu “redsa”.

Eduar (Kristal Palas) - napadač koji vjerovatno zaslužuje ambiciozniju sredinu od “Selhrst parka”. Ali, ako ovako nastavi - bio je dvostruki strijelac na debiju - bivši napadač Seltika se neće dugo zadržati u Londonu.

Bonus video: