Da li je došlo vrijeme za Dance: Erisken očekuje defanzivu Iraca

U sličnom raspoloženju je i golman Kasper Šmajhel, sin danske legende, nekadašnjeg čuvara mreže Mančester junajteda Petera Šmajhela
0 komentar(a)
Kristijan Eriksen, Foto: Reuters
Kristijan Eriksen, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.11.2017. 12:04h

Danska i Republika Irska čine četvrti, posljednji par baraža za Mundijal iz evropske zone kvalifikacija.

Prva utakmica igra se večeras na “Parken stadionu” u Kopenhagenu (20.45).

Danci, koji su preko Crne Gore stigli do dodatnih kvalifikacija, ne žele da propuste treće veliko takmičenje u nizu, jer ih nije bilo na Mundijalu u Brazilu 2014. i Euru u Francuskoj prošlog ljeta.

„Red je na Dansku”, najavljuje „Aftonbladet”, list iz Kopenhagenu.

- Ne želim da ponovo gledam veliko takmičenje na televiziji - kaže Kristijan Eriksen, vezista Totenhema i prva zvijezda selekcije Danske.

U sličnom raspoloženju je i golman Kasper Šmajhel, sin danske legende, nekadašnjeg čuvara mreže Mančester junajteda Petera Šmajhela.

- Nikad nisam igrao na velikom takmičenju, sama pomisao da bih mogao da branim na Svjetskom prvenstvu me uzbuđuje. Ovo je velika šansa za sve nas - kazao je mlađi Šmajhel.

Iz Irske do danskog tabora dopiru informacije da bi „zelena armija” mogla da zaigra izuzetno defanzivno u Kopenhagenu, da bi Kristijan Eriksen mogao da dobije čak i flastera.

- Samo nekoliko puta u karijeri sam imao striktnog čuvara, koji me pratio na terenu od početka do kraja. Uopšte se ne brinem ako tako bude i sada. Ostali igrači dobiće više prostora - kazao je Eriksen.

Irci su igrali na posljednja dva Evropska prvenstva, ali su propustili tri posljednja Mundijala.

- Plasman na Euro je bio veliki uspjeh, imali smo vrlo zapažene nastupe u Francuskoj, ali odlazak na Svjetsko prvenstvo bi bilo nešto posebno, nevjerovatna stvar za nas i naše navijače - kazao je selektor Iraca Martin O'Nil.

Bonus video: