Fudbal - da, politika - ne: I Cetinjani demantuju da su kamenovani u Budvi

"Niko nije gađao omladince kamenjem ili ih napao", navedeno je u saoštenju cetinjskog drugoligaša

28222 pregleda 267 reakcija 27 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pljušte demanti nakon jučerašnjih navoda Radio Cetinja da su kadeti Fudbalskog kluba Cetinje kamenovani u Budvi, poslije meča protiv vršnjaka iz Petrovca.

Sinoć je tim povodom reagovala uprava Petrovca, saopštivši da nije bilo kamenovanja i da je sramota da se djeca uvlače u političke igre, a sličnim saopštenjem danas su se obratili i iz FK Cetinje.

"Javno i oštro želimo da osudimo takvo izvještavanje. Niko nije gađao omladince kamenjem ili ih napao. U jednom trenutku je na utakmici bila istaknuta trobojka, međutim, delegat je reagovao, ali ni prije ni nakon toga nije bilo nikakvih verbalnih ili fizičkih okršaja. Sa čelnicima FK Petrovac imamo i više nego dobru sportsku saradnju, opština Budva nam je takođe izašla u susret ustupivši nam svoj teren za odigravanje utakmica. Pored toga i naši omladinci su domaćini na stadionu FK Grbalj", kaže se, između ostalog, u saopštenju drugoligaša koje je potpisao direktor kluba Jovan Marković.

"Ovo sve navodimo s obzirom na to da je taj čin rijetkost posebno ako se uzme u obzir da nismo dobili ni pomoć ni podršku od Saveza, iako direktno njihovom krivicom mi i dalje nemamo uslove za treniranje i odgiravanje utakmica. Podsjetićemo javnost da se već neko vrijeme kasni sa rekonstrukcijom stadiona na Cetinju i da je naš klub zajedno sa igračima kao najvrednijim dijelom ostao bez podrške svoje krovne institucije. Iz nezvaničnih izvora saznajemo i da rekonstrukcija neće ubrzo biti gotova (što se da i vidjeti s obzirom na manjak radnika prisutnih na terenu) zbog potrebe pojedinaca iz Saveza da dokažu moć i nastave iživljavanje nad omladinom Cetinja", navodi se uz poruku:

"Fudbal - da, politika - ne".

Bonus video: