Možda se i to dogodi: Italijani strahuju da neće na SP nakon poraza u Švedskoj

Švedska - Italija 1:0 u Solni, u prvoj utakmici baraža za Mundijal. “Azuri” žestoko rizikuju da propuste prvo Svjetsko prvenstvo od 1958. godine
2 komentar(a)
Švedska - Italija, Foto: Reuters
Švedska - Italija, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.11.2017. 21:56h

Neodlazak na Mundijal nije opcija, ispalio je selektor Italijana Đanpjero Ventura pred dvomeč baraža sa Šveđanima.

Dok se bude spremao za revanš u ponedjeljak, 69-godišnji trener će morati dobro da razmisli i o toj opciji, nakon što šokantnog poraza večeras u Solni (1:0), u prvoj utakmici.

Sada je i zvanično, fudbalska Italija je u strahu, drhti pred revanš - četvorostruki svjetski prvak rizikuje da propusti prvi Mundijal od 1958. godine.

Možda je i simbolika umiješala prste, jedino Svjetsko prvenstvo na kojem „azuri” nisu učestvovali igralo se u - Švedskoj.

Šveđani su pokazali da su jaki i neugodni čak i bez Zlatana Ibrahimovića, najboljeg strijelca u istoriji, koji se povukao prošle godine.

„Uvijek igraju isto, ali uvijek igraju dobro”, kazao je i pogodio Đanluiđi Bufon u najavi utakmice.

Italijani su, prividno, kontrolisali meč u Solni, u prvom poluvremenu su bez većih problema sačuvali 0:0, u nastavku su i napravili pritisak, a u jeku najveće ofanzive primili su gol.

Tipična skandinavska, akcija iz auta - lopta je stigla do Jakoba Johansona, igrača atinskog AEK-a, koji je udarcem sa 15-ak metara, uz blago skretanje De Rosija, srećno savladao Bufona.

Italijane je uhvatila panika, krenuli su svim silama u napad, ali nisu imali klasu da izjednače - šut Darmjana sa ivice šesnaesterca odbio se od stative...

Kakva je tek sada panika na Apeninima, pred revanš u Milanu u ponjedjeljak veče.

Bonus video: