Da li je Ronaldo prešao granicu: "Rekao bih mu da sjedne, ali on je ipak Kristijano..."

Osim što je pretrpio kritike zbog izmjena, Ole Gunar Solskjer je na meti zbog toga što je dozvolio prvoj zvijezdi, a zatim i njegovom saigraču, Portugalcima, da u finišu meča bukvalno ravnopravno sa njim vode utakmicu i daju instrukcije fudbalerima na terenu

16663 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Kristijano Ronaldo je imao golgeterski sjajan start u Mančester junajtedu, upisao dva gola protiv Njukasla, pa jedan u duelu sa Jang Bojsima, ali je učinak ekipe bio polovičan.

Upisana je sigurna pobjeda u Premijer ligi, a doživljen neočekivan poraz u Ligi šampiona na gostovanju u Švajcarskoj (2:1).

Na tom meču bilo je i neobičnih situacija koje se analiziraju u engleskim medijima.

Ronaldo je 15-ak minuta prije kraja izašao iz igre, baš kao i zemljak Bruno Fernandeš, kada je u Bernu bilo 1:1, a "đavoli" imali deset igrača.

Osim što je pretrpio kritike zbog izmjena, Ole Gunar Solskjer je na meti zbog toga što je dozvolio prvoj zvijezdi, a zatim i njegovom saigraču, Portugalcima, da u finišu meča bukvalno ravnopravno sa njim vode utakmicu i daju instrukcije fudbalerima na terenu.

Ronaldo je dobar dio vremena proveo uz trenera u tzv. restriktivnom prostoru, zatim mu se pridružio i Bruno, tako da je sve izgledalo zbrkano i ne u skladu sa kodeksom ponašanja.

"Iskreno, da sam trener rekao bih Kristijanu da sjedne", kazao je Rio Ferdinand.

Ipak, slavni defanzivac ima razumijevanja...

"Ako neko Ronaldovog statusa uradi nešto što nije uobičajeno, a pritom nije upereno protiv kluba, već iz želje da pomogne, teško je povući granicu", kazao je Ferdinand.

Slično misli i Piter Krauč.

"Naravno da bih mu rekao da se vrati, bar tako mislim. Ali, on je Kristijano, tako da razumijem donekle", kazao je bivši napadač Liverpula.

Bonus video: