Kakav gaf: Budućnost predstavila pojačanje koje nije ni mogla da dovede

Sutjeska je, recimo, svog džokera - Vladimira Jovovića - uspješno angažovala, zato što je Jovović kao profesionalac bio bez kluba, nakon isteka ugovora sa češkim Jablonecom

37253 pregleda 89 reakcija 37 komentar(a)
Nikola Karaklajić sa dresom Budućnosti, Foto: FK Budućnost
Nikola Karaklajić sa dresom Budućnosti, Foto: FK Budućnost

Nikola Karaklajić je 2. septembra predstavljen kao novi fudbaler Budućnosti.

Raširio je dres, kazao da nijednog trenutka nije "razmišljao kada je stigao poziv" iz Podgorice.

Doveden je kao tzv. džoker - igrač koji može da pojača crnogorski klub i po završetku transfer perioda.

Međutim, Nikola Karaklajić neće igrati za Budućnost, jer uopšte i nije imao pravo da potpiše ugovor sa podgoričkim klubom.

Karaklajić je, naime, igrao pod amaterskim ugovorom u Grčkoj, a prema pravilima FIFA, samo profesionalni fudbaler kome je istekao ugovor (tzv. slobodan igrač) može da se registruje u klub iz zemlje u kojoj je prelazni rok završen.

Pokušaj da potpiše za Budućnost nije ni mogao da bude uspješan, jer nije ispunjen osnovni uslov - da prođe kontrolu Fifinog međunarodnog transfer sistema (FIFA Transfer Matching System - TMS), kroz koji se registruju prelasci svih igrača iz jedne u drugu zemlju, a koji je uveden još prije 11 godina.

Sutjeska je, recimo, svog džokera - Vladimira Jovovića - uspješno angažovala, zato što je Jovović kao profesionalac bio bez kluba, nakon isteka ugovora sa češkim Jablonecom.

Da li bi 26-godišnji Karaklajić napravio čudo i bio baš taj igrač koji bi okrenuo stvari na terenu, jedno je pitanje - a drugo je da je Budućnost, u trenucima nezapamćene takmičarske krize, pokazala i administrativne i organizacione manjkavosti...

Bonus video: