Barsine želje za naredno ljeto - Olmo, Haland i Pogba

Pitanje je samo kako će Barsa naći novac za transfere

5624 pregleda 6 komentar(a)
Haland, Foto: REUTERS
Haland, Foto: REUTERS

Iako je ova sezona praktično tek počela, uprava Barselone već razmišlja o narednoj, pa u skladu sa tim pravi planove za ljetnji prelazni rok 2022. godine.

A planovi su veoma ambiciozni, pogotovo ako se u obzir uzme situacija u kojoj je klub - kako piše španski list "Mundo Deportivo", koji je upoznat sa dešavanjima u Barsi, "blaugrana" će narednog ljeta pokušati da dovede Danija Olma, Erlinga Halanda i Pola Pogbu.

U Barsu su ovog ljeta stigli Serhio Aguero, Erik Garsija, Memfis Depaj, Emerson Rojal i Luk de Jong, ali to nijesu igrači koji mogu garantovati trofeje, piše "Mundo Deportivo". Što je bilo jasno protiv Bajerna u 1. kolu Lige šampiona, kada su Bavarci lako slavili - 3:0.

Poznato je da je Barselona u finansijskoj krizi, pa već sada uprava razmišlja na koji način da obezbijedi novac za Halanda, Olma i Pogbu. Jedan od načina je i ušteda na platama fudbalera - odlaskom Lionela Mesija i Antoana Grizmana budžet za plate pao je sa 100 na 80 odsto. Ipak, na "Nou Kampu" će pokušati da plate dovedu na nivo od 65 odsto, kako bi bili konkurentni u prelaznom roku.

Ipak, i pored toga ostaje nejasno kako će, pored novca za plate, Barsa platiti klubovima obeštećenje za Olma i Halanda. Pogbi ugovor sa Junajtedom ističe na ljeto i on bi mogao doći kao slobodan igrač. A pitanje je da li on želi da mijenja sredinu, budući da su nedavno ostrvski medij objavili da Francuz razmišlja o produžetku saradnje sa "đavolima".

Cijena Olma je oko 70 miliona eura, dok Dortmund Halanda neće pustiti ispod 90 miliona eura, piše "Mundo".

Bonus video: