Luka Mirković - 200 mečeva u dresu Budućnosti: Lijep osjećaj, sa gorkim ukusom

Uoči utakmice sa Jezerom u prošlom kolu Telekom Prve crnogorske fudbalske lige izvršni direktor Budućnosti, Nikola Prentić uručio je Mirkoviću poklon - dres sa brojem 200

5725 pregleda 4 komentar(a)
Luka Mirković, Foto: FK Budućnost
Luka Mirković, Foto: FK Budućnost

Fudbaler Budućnosti, Luka Mirković na utakmici protiv Sutjeske u 7. kolu Telekom Prve crnogorske fudbalske lige obilježio je lijep jubilej - 200. meč u dresu podgoričkog kluba.

Mirković sedmu sezonu igra u Budućnosti, osvojio je tri titule i dva Kupa i prvi je igrač, koji je od obnove nezavisnosti odigrao 200. mečeva za aktuelnog šampiona.

A uoči utakmice sa Jezerom u prošlom kolu izvršni direktor Budućnosti, Nikola Prentić uručio je Mirkoviću poklon - dres sa brojem 200.

„Iskreno, mnogo je lijep osjećaj za igrača kada stigne do te brojke. Međutim, sve bi još ljepše bilo da smo se radovali poslije utakmice. Ovako, ostaje gorak ukus“, poručio je Mirković.

Budućnost je poražena od Jezera 1:0.

„Protiv Jezera nam se jednostavno nije dalo. Stvorili smo dosta zicera, ali je golman gostiju bio na visokom nivou. Mislim i da smo malo opuštenije ušli u utakmicu što nas je na kraju i koštalo. Jednostavno, moramo u utakmice da uđemo sa više žara, volje i da pokažemo da želimo više pobjedu od protivnika“, jasan je Mirković.

Aktuelni šampion nakon osam utakmica ima devet bodova - 11 manje od vodeće Sutjeske.

„Svjesni smo da smo loše startovali i samo odgovornim pristupom obavezama možemo da se vratimo u vrh tabele, gdje nam je i mjesto. Vjerujem u ekipu, jer smo i u prethodnim utakmicama pokazali da posjedujemo kvalitet, ali nas pozitivan rezultat nije ispratio u svim tim duelima. Poslije dvije dominantne godine, naiđe i slabiji period ekipe što je sasvim normalno, ali na nama je da ga prebrodimo“, jasan je Mirković.

U narednom kolu, u nedjelju, Budućnost gostuje Petrovcu.

„Petrovac je uvijek teško gostovanje na malom terenu, a posebno sada kada se rival ozbiljno pojačao. Mi imamo čitavu nedjelju da se pripremimo za protivnika i pokažemo u najboljem izdanju. Nadam se da će od te utakmice da krenu pozitivni rezultati, ali do tih rezultata možemo samo uz veliko zalaganje i htjenje“, poručio je Luka Mirković.

Bonus video: