Ženska selekcija u Moskvi: Nema predaje protiv favorita

Crna Gora nakon istorijske pobjede nad Bosnom i Hercegovinom gostuje Rusiji

4115 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Toliko čekani bodovi u kvalifikacijama za veliko takmičenje su stigli u petak u Zenici protiv Bosne i Hercegovine, a sjutra ženska seniorska fudbalaska reprezentacije Crne Gore nastavlja borbu za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Rival je Rusija u Moskvi (16 sati), jedna od najjačih ekipa u grupi i, bez dileme, apsolutni favorit protiv ekipe Mirka Marića.

"Rusija je, uz Dansku, favorit naše grupe. Gledali smo utakmicu koju su odigrali protiv Azerbejdžana i još nekoliko prijateljskih mečeva iz prethodnog perioda. Radi se ekipi koju krasi brz protok lopte i ofanzivna igra. Mi ćemo pokušati da, prije svega, odigramo disciplinovano u odbrani", rekao je Marić.

Naša selekcija će biti oslabljena neigranjem Darije Đukić i Jelene Karličić, koje su u finišu meča sa Bosnom i Hercegovinom dobile crvene kartone.

Taj duel su riješile naše najbolje fudbalerke - dvostruki strijelac je bila Armisa Kuč, a upisala se i Slađana Bulatović.

Bila je to prva pobjeda nakon 26 uzastopnih poraza...

"Bićemo oslabljeni za dvije standardne igračice, koje su izuzetno bitne za ovakve utakmice. Ali, šta je tu je. Djevojke ce sigurno dati sve od sebe da napravimo prvorazrednu senzaciji protiv velikog favorita", istakao je Marić.

Duel između Rusije i Crne Gore se igra na stadionu "Sport Garodok" u Moskvi.

Sudiće ga Eva Augustin iz Poljske, uz asistenciju zemljakinja Pauline Baranovske i Kataržine Vojs.

Četvrti sudija je Aleksandra Ponomareva.

Bonus video: