Crvene dame izgubile u Moskvi: Koncentracija pala u nastavku

Rusija pobijedila 5:0 oslabljenu Crnu Goru u Moskvi, u 2. kolu kvalifikacija za SP

9451 pregleda 34 reakcija 4 komentar(a)
Slađana Bulatović, Foto: FSCG
Slađana Bulatović, Foto: FSCG

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore izgubila je 5:0 od Rusije u Moskvi, u drugom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Izabranice Mirka Marića pružile su dobar otpor u prvom poluvremenu, koncentracija im je pala u nastavku, ali je poraz očekivan, na neki način i "pristojan", s obzirom na okolnosti - reputaciju protivničke selekcije, ali i velike hendikepe sa povredama i supenzijama

Bez prve golgeterke Armise Kuč, koja je prije četiri dana postigla dva gola u istorijskoj pobjedi nad Bosnom i Hercegovinom, prvom u kvalifikacijama ikada, bez Radosave Kočanović (njih dvije su "zakačile" su koronavirus), bez suspendovanih Darije Đukić i Jelene Karličić, crnogorske fudbalerke dobro su se držale u prvih 45 minuta.

Dvije linije odbrane ispred gola, kvalitetan blok protiv mnogo kvalitetnijeg suparnika, popustio je samo jednom - u 10. minutu, kada je Korovkina iz drugog pokušaja savladala Anastrasiju Krstović.

Domaće fudbalerke, koje vodi poznati ruski trener Jurij Krasnožan, dominirale su cijeli meč, stvarale su šanse, bilo je i zicera, stativa, prečka, ali su postizale golove tek kada je našim fudbalerkama koncentracija pala.

Dva puta se to dogodilo u drugom poluvremenu, u kratkim sekvencama u kojima su Ruskinje postigle po dva gola, na početku i na kraju - Smirnova je tako pogodila u 54. i 59. minutu, a potom još jednom, efektno petom u 88. Tačku je, glavom nakon prekida, stavila Belomitseva u posljednjem minutu.

Naredne mečeve u grupi E Slađana Bulatović i drugarice igraju 21. i 26. oktobra, protiv Azerbejdžana, odnosno Danske - obje utakmice igraju se na kampu FSCG.

RUSIJA - CRNA GORA 5:0

Moskva - Stadion ,,Sport Garodok“. Sudija: Eva Augustin (Poljska). Strijelci: Korovkina u 10, Smirnova u 54, 59 i 88. i Pantjuhina u 90. minutu. Žuti karton: Sarić (Crna Gora).

Rusija: Grićenko, Maškova (70. Samojlova), Bjelomiceva, Kožnjikova, Abdulina, Kozlova (82. Perepećina), Andrejeva (74. Jakupova), Smirnova, Fedorova (75. Pantjuhina), Šeina (70. Ruzina), Korovkina.

Crna Gora: Krstović, Radunović (90.+1 Bulić), Malesija, Šaranović, Popović, Božić, Sarić, Đurđevac (68. Maraš), Bulatović, Tošković, Janjušević (68. Bečić).

Bonus video: